Hapje-Tapje dertig jaar oud, springlevend!

Met veel genoegen stellen we u de 31e editie voor van het grootste eendagsevenement van de Leuvense zomerkalender. De voltallige Leuvense horeca slaat de handen in elkaar om iedereen te verwennen met hun heerlijke proeverijen. Op zondag 4 augustus kan je het culinaire parcours ontdekken in de binnenstad van Leuven.

UITBREIDING PARCOURS & BELEVING

Hapje-Tapje lokt jaarlijks een groot aantal bezoekers naar de Leuvense binnenstad. Om het comfort voor de bezoeker te garanderen werd ook dit jaar het parcours uitgebreid met de  nieuwe ‘Marché des Métiers’ aan het De Layensplein. Daar kan je proeven van de beste ambachtelijke producten die onze stad rijk is. Daarnaast kan je bij de nieuwe chill-out zones in alle rust proeven en uitblazen, waardoor je nog meer kan genieten. Het vaste parcours loopt traditioneel langs de Muntstraat, het Hogeschoolplein, de Tiensestraat, het Margarethaplein en de Naamsestraat.

De barmannenrace is ondertussen stadserfgoed. Op de Oude Markt kan je genieten van een uitzonderlijke selectie exclusieve bieren. Op de Grote Markt mag het culinair wat meer zijn met de Grand Place Gourmande door de Leuvense topchefs.

Het muzikale programma met The Lighthouse en COCO JR. XL zorgt voor een sfeervolle afsluiter van deze smakelijke topdag

HET PROPER VERLOF

Hapje-Tapje is zich als grootste Leuvense zomerevenement bewust van zijn ecologische voorbeeldfunctie. Zo werken de standhouders net als vorig jaar uitsluitend met bio-afbreekbare borden en bestek. “Om zijn bezoekers te sensibiliseren en te stimuleren zorgvuldig te sorteren liet stad Leuven kleurrijke en op maat gemaakte afvaleilanden ontwerpen met de leuze Het Proper Verlof”, aldus schepen Denise Vandevoort. Vrijwilligers zullen de bezoekers helpen bij het sorteren, zodat we de ecologische voetafdruk van dit groot culinair feest kunnen verkleinen.

HAPJE-TAPJE IN CIJFERS

Meer dan 60.000 bezoekers in de stad.
Meer dan 70 standhouders op het parcours.
Meer dan 350 verschillende hapjes te proeven.
Meer dan 50 speciaalbieren  te proeven.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven