Heraanleg voet- en fietspaden Geldenaaksebaan

Op maandag 16 april 2018 start de aannemer van de stad met de volledige vernieuwing van de fiets- en voetpaden in de Geldenaaksebaan vanaf huisnummer nummer 223 tot het kruispunt met de Meerdaalboslaan. De werken zijn vermoedelijk klaar tegen 9 juli 2018.

De werken worden uitgevoerd in verschillende fases. Het deel tussen de Meerdaalboslaan en het verkeersplateau aan het Sint-Albertuscollege is als eerste aan de beurt. Daarna verhuizen de werken naar het deel tussen de school en huisnummer 223. Er wordt in elk deel eerst één straatzijde afgewerkt, daarna pas verhuizen de werken naar de overzijde van de straat. 

Voor de werken wordt de Geldenaaksebaan tussen de Milseweg en de Meerdaalboslaan afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er geldt een omleiding langs de Tiensesteenweg en de Meerdaalboslaan. Het Sint-Albertuscollege is tijdens de werken altijd bereikbaar.

Veiligheid fietsers en voetgangers
Voor de veiligheid van voetgangers en fietsers, kiest de stad er uitdrukkelijk voor om de werfzone alleen open te stellen voor fietsers en voetgangers en voor plaatselijk autoverkeer om de eigen oprit te bereiken. Voetgangers en fietsers kunnen de werken makkelijk passeren. Tijdens elke werkfase houdt de aannemer immers een halve rijbaan én het aanliggende voet- en fietspad vrij voor fietsers en voetgangers. 

Vervanghaltes De Lijn
Tijdens de werken bedienen de bussen van De Lijn de volgende haltes tijdelijk niet: ‘Heverlee: Sint-Albertus College’, ‘Heverlee: Petrusberg’ en ‘Heverlee: Milseweg’. De volgende haltes dienen als vervanghalte: ‘Heverlee: Sterrekes’ en ‘Heverlee: Pakenstraat’.

 

Contacteer ons
Anne Marie Timmermans stad Leuven
Dirk Robbeets schepen van openbare werken, stad Leuven
Anne Marie Timmermans stad Leuven
Dirk Robbeets schepen van openbare werken, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven