Delen:

Herdenking overlijden van Zijne Majesteit Koning Albert I

Om het overlijden van Zijne Majesteit Koning Albert I te herdenken, legde schepen Dirk Vansina vandaag, 17 februari, een bloemenkrans van de stad neer aan de herdenkingsplaat in de wandelzaal van het stadhuis en aan het monument in de Dirk Boutslaan. Op dat moment werd ‘The last post’ gespeeld door een klaroenblazer.

De herdenking van het overlijden van Albert I is in Leuven een jarenlange traditie. Het college van burgemeester en schepenen besliste om dit jaar geen openbare plechtigheid te organiseren rekening houdend met de opgelegde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

‘Het is jammer dat we geen uitgebreide en openbare herdenkingsplechtigheid kunnen organiseren maar de huidige omstandigheden laten dat niet toe. Toch vinden we het belangrijk om deze gebeurtenis te herdenken, in alle sereniteit en de traditie in ere te houden. Vandaar dat we een bloemenkrans neerleggen als hulde’, zegt schepen Dirk Vansina. 

Ook de vaderlandslievende verenigingen en andere instanties (KU Leuven, Provinciecommando, Verbond der Jaartallen) kregen de mogelijkheid om een bloemstuk in hun naam te laten neerleggen in de wandelzaal van het stadhuis en aan het monument in de Dirk Boutslaan.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]