Herfstbooster vanaf 12 september in de Brabanthal

In september en oktober organiseert Leuven een nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Elke 18-plusser die dat wenst kan zich met een herfstbooster laten inenten. “In september organiseren we de vaccinaties in de Brabanthal, vanaf oktober verhuizen we opnieuw naar Kinepolis Leuven”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. De eerste uitnodigingen zijn vandaag verstuurd.

De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een besmetting. Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen. Daarom beslisten de federale en Vlaamse overheid om in september en oktober alle 18-plussers de kans te geven zich opnieuw te laten vaccineren met een herfstbooster.

Normaal gezien zullen de herfstvaccins aangepast zijn aan de omikronvariant, op voorwaarde dat het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA daar begin september de goedkeuring voor geeft en de aangepaste vaccins tijdig geleverd worden.

September in de Brabanthal, oktober in Kinepolis Leuven
Maandag 12 september start de vaccinatiecampagne voor de herfstbooster in de Brabanthal. Daar zal drie weken lang gevaccineerd worden. Vanaf 3 oktober verhuist het vaccinatiecentrum opnieuw naar de locatie in Kinepolis Leuven op de Bondgenotenlaan.

Eerstelijnszone Leuven en stad Leuven kunnen weer rekenen op vrijwilligers en medewerkers om de vaccinatiecampagne in goede banen te leiden. “Heel wat artsen, verpleegkundigen, apothekers, administratieve en logistieke ondersteuners die zich ook de voorbije vaccinatieperiodes hebben ingezet, engageren zich nu opnieuw om de Leuvenaars vlot en enthousiast te vaccineren”, zegt Hendrikje Huysmans van Eerstelijnszone Leuven.

Uitnodigingen
Alle volwassen Leuvenaars waarvan de laatste vaccinatie minstens drie maanden geleden gebeurde, krijgen komende weken een uitnodiging toegestuurd. 65-plussers, mensen met een verzwakte immuniteit en hulpverleners komen eerst aan bod. Daarna krijgen alle 18- tot 64-jarigen een uitnodiging, van oud naar jong.

De uitnodigingen worden opnieuw per post en digitaal (via My eBox, Mijn Burgerprofiel of per mail) verstuurd. Met die uitnodiging kan je online of telefonisch een afspraak maken voor een vaccinatie vanaf 12 september.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]