Herstellingswerken zwembad Kessel-Lo helemaal afgerond

Sinds eind november was het klein bad van het zwembad van Kessel-Lo tijdelijk gesloten omwille van herstellingswerken aan een waterlek. Het probleem werd intussen structureel aangepakt. Om zwemmers van alle leeftijden opnieuw feestelijk te verwelkomen, organiseert de stad Leuven eind januari en begin februari de jaarlijkse gratis zwembaddagen.

Vorig jaar werd een waterlek vastgesteld in het stedelijk zwembad van Kessel-Lo. Gezien herstellingswerken aan het instructiebad in de zomer niet het verhoopte resultaat gaven, ging de stad Leuven in het najaar over tot structurele werken, waarbij de waterdichting van het klein bad helemaal vernieuwd werd. Het zwembad van Kessel-Lo sloot enkele weken en het klein bad was van eind november tot vandaag niet beschikbaar.

“Het zwembad van Kessel-Lo is een van de drukst gebruikte sportplekken van de stad Leuven. Het was dan ook bijzonder vervelend om het zwembad gedurende een aantal weken op verminderde capaciteit te doen draaien, in de eerste plaats voor scholen, zwemclubs en families. We zijn blij dat de werken doeltreffend en tijdig zijn afgerond en het zwembad vanaf vandaag zijn gebruikelijke werking kan hervatten”, legt schepen van sport Johan Geleyns uit. ​

Om het vaste zwempubliek in Kessel-Lo opnieuw welkom te heten, verplaatste de stad Leuven de jaarlijkse zwembaddagen van november vorig jaar naar eind januari. Op maandag januari 29 worden senioren getrakteerd op koffie en taart. Op 31 januari ligt er een groot springkasteel op het water en op zondag 4 februari is het ontbijtzwemmen en is er voor de kleuters een parcours in het vernieuwde klein bad. Op die drie dagen hoeven zwembadbezoekers geen inkom te betalen.

Schepen Geleyns: “Naast de zwembaddagen verlengden we omwille van de werken ook alle jaarabonnementen met drie maanden. Extra toegift is dat we de jaarlijkse zomersluiting dit jaar van drie weken inkorten naar de periode van 17 tot en met 28 juni. Ondanks de verlate start zorgen we er zo voor dat 2024 ook in Kessel-Lo een fantastisch zwemjaar wordt.”

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be