Het is nu officieel: geen grootschalige zomerevenementen in Leuven

Iedereen zag de bui al wel even hangen: Het Groot Verlof kan dit jaar niet doorgaan. Dus geen Beleuvenissen, Hapje Tapje, Leuven Zingt, Leive Vloms, M-idzomer, Half Oogst, … Dit is een gevolg van COVID-19 en alle maatregelen die de overheden treffen om het virus in te dijken. De federale regering verbood eerder alle grote massa-evenementen tot en met 31 augustus. Leuven last nu al de grote zomerevenementen officieel af, waaronder ook De Langste Dag.  Het is een harde noot om te kraken niet alleen voor de Leuvenaars, horeca en handel, maar ook voor veel artiesten en technici.  Toch blijft Leuven niet bij de pakken zitten.

Uitstel is geen afstel. Leuvenement vzw, de organisator van Het Groot Verlof, geeft nu al enkele nieuwe momenten vrij voor volgend jaar. Het programma wordt in grote mate overgezet. Je mag dus volgende data al zeker in je agenda zetten:

  • 9-16-23 juli 2021: Beleuvenissen
  • 1 augustus 2021: Hapje-Tapje
  • 6 & 7 augustus 2021: Half Oogst.

De andere data voor 2021 worden nog overlegd met de Leuvense partners en later bekendgemaakt.

“Hoe jammer het ook is dat we dit jaar niet op Groot Verlof kunnen in eigen stad, we blijven de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad op de voet volgen”, verzekert schepen Vandevoort, voorzitter van Leuvenement vzw.

“Om de Leuvenaars een fijne zomer te bezorgen, zijn we volop bezig een alternatief met kleinschalige activiteiten te plannen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. Daarover volgt over enkele dagen meer duidelijkheid.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven