Het zomert in de Bib Leuven!

De bib is niet alleen jouw garantie voor fijne zomerliteratuur. In elke vestiging kunnen kinderen in de zomervakantie ook terecht voor gratis zomerse activiteiten waarin boeken en verhalen een centrale rol spelen. Een pop-up Bib, een zomerterras, een zoektocht en fijne workshops… iedereen is welkom.

Bib op het Plein ​
“Bib op het plein is in Heverlee ondertussen een vaste waarde geworden”, zegt Bert Cornillie, schepen van cultuur. “Van 1 tot en met 6 juli vind je op het speeltuinplein bij de Sint-Lambertuskerk in Heverlee weer een gezellige pop-up bib met strips, magazines, boeken en spelmateriaal. Daarnaast bieden we ook leuke gratis workshops aan. Onder begeleiding van de vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud kan je nestkastjes in elkaar timmeren en versieren. In de zeefdrukcaravan kan je je eigen t-shirt, kousen of tas komen bedrukken. Kom ook luisteren naar verhalen met krokodillen in de hoofdrol en laat je schminken in je favoriete boekenpersonage.”

Zomer op het leesterras
Ook het leesterras van de Bib Leuven Kessel-Lo gaat opnieuw open in de zomer. Het leesterras is een gezellige plek aan de bib van Kessel-Lo waar je kan komen lezen of werken. Elke woensdag is er een originele gratis activiteit voor kinderen. Kinderen kunnen mee komen tekenen aan een reuzeraamtekening, kleuters mogen met een robot op schattenzoektocht. Er zal natuurlijk ook voorgelezen worden en kinderen kunnen mee komen knutselen, puzzelen of gezelschapsspelletjes spelen.

Het zomert ook in Wilsele en Tweebronnen
In de Bib Leuven Wilsele gaan ook twee creatieve workshops door: in ‘Once upon a tech’ kunnen kinderen met lego robots leren programmeren, in ‘Tangramkat’ kan je met tangrampuzzels aan de slag.

In alle vestigingen en de hoofdbib Tweebronnen kunnen kleine speurneuzen op zoek naar de Schatten van Vlieg en zo de bibliotheek spelenderwijs ontdekken. Tijdens de speurtocht ‘proeven’ de kinderen van een uitgebreid boekenbuffet, het thema van de zoektocht is dan ook ‘smaak’. ​ Wie de code kan kraken wordt beloond. En voor de allerkleinsten zijn er ook ​ de tweewekelijkse speelmomenten op woensdag in Tweebronnen.Voor ieder wat wils dus!

Alle zomeractiviteiten van de Bib Leuven zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be