Hier zijn de eerste drie namen voor ‘Het Groot Verlof’

Kool & The Gang, Milow en The Waterboys. Dat zijn de eerste namen voor ‘Het Groot Verlof’. Net zoals de voorbije jaren worden die topacts mooi verspreid over de vrijdagse ‘Beleuvenissen’ en het tweedaags festival ‘Half oogst’. Goed voor vijf weken feest!

"Het Groot Verlof" wordt weer de kers op de taart van de Leuvense zomer", weet schepen Denise Vandevoort. "Tussen 10 juli en 8 augustus zal je in de binnenstad weer kunnen smullen van talloze concerten en dj-sets in een unieke setting. We hebben kosten noch moeite gespaard om een aantal levende legendes naar onze stad te halen."

Kool & the Gang is daarvan het beste bewijs. De groep, die je ongetwijfeld kent van ‘Celebration’, is de eerste blikvanger van ‘Half Oogst’. De band uit New Jersey bestaat intussen al meer dan 50 (!) jaar. Ze blijft fans over de hele wereld verblijden met hun tijdloze hits en geweldige live optredens. Noteer nu maar al: vrijdag 7 augustus = Ladies’ night!

Beleuvenissen
Het feest start een maand eerder al, wanneer Milow de spits van ‘Beleuvenissen’ mag afbijten. De Leuvenaar was het voorbije decennium niet uit de hitparades weg te denken. En dat stond in de sterren geschreven: in een van zijn eerste interviews liet Milow al optekenen dat zijn muziek gemaakt is voor grote massa’s. Het bewijs daarvan levert hij op 10 juli, op de Oude Markt.

De week erna treden The Waterboys in Milow’s voetsporen. De band rond de Schotse singer-songwriter Mike Scott maakte in de jaren tachtig al furore met hun wereldhit 'The Whole Of The Moon’. Ze zijn meer dan ooit actief: sinds 2015 brachten ze maar liefst drie albums uit. Hun mix van country, gospel en folkrock zal op 17 juli in Leuven neerdalen.

Vaste waarden
Los van ‘Beleuvenissen’ (10-17-24 juli) en ‘Half Oogst’ (7-8 augustus) is er dit jaar uiteraard ook weer ‘Hapje Tapje’. Die culinaire hoogdag vindt zoals steeds plaats op de eerste zondag van augustus (2 augustus).

Intussen ook een vaste waarde op de Leuvense zomerkalender: ‘Leive Vloms’ (31 juli). Het programma van het schlagerfestival volgt later, net als meer namen voor ‘Het Groot Verlof’!

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters coördinator Leuvenement vzw
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters coördinator Leuvenement vzw
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven