Hijs mee de regenboogvlag op 17 mei

Stad Leuven en UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis roepen Leuvense organisaties en bedrijven op om de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op die manier tonen ze zich solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie. "We hopen dat Leuven op 17 mei alle kleuren van de regenboog kleurt, zodat het duidelijk is: in onze stad is iedereen welkom!", aldus schepen van gelijke kansen Lies Corneillie en Dimitri Cools, voorzitter van UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis. Op IDAHOT organiseert de stad ook een afterwork drink met als gespreksthema 'Hoe omgaan met homo- en transfobie?' waarop iedereen van harte welkom is.

Samen met UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis hijst stad Leuven elk jaar op IDAHOT de regenboogvlag aan het stadskantoor. "Met deze symbolische actie tonen we dat er in Leuven geen plaats is voor holebi- en transfobie en dat iedereen er zichzelf moet kunnen zijn ongeacht zijn of haar geaardheid of genderidentiteit. Het is nog altijd nodig om die boodschap uit te dragen, want er is helaas nog veel onverdraagzaamheid en discriminatie tegenover de LGBTI-gemeenschap wereldwijd”, licht schepen van gelijke kansen Lies Corneillie toe.

"De voorbije jaren zagen we dat ook organisaties en bedrijven in onze stad de regenboogvlag uithangen. Dat is een sterk signaal vanuit de brede samenleving. We roepen bedrijven, scholen, organisaties - kortom iedereen in onze stad - op om hun solidariteit te uiten en de regenboogvlag te laten wapperen. We hopen dat ze dat massaal zullen doen, samen geven we zo een sterk signaal", aldus schepen Corneillie en Dimitri Cools.

"We merken dat veel organisaties zich niet enkel beperken tot het uithangen van de regenboogvlag maar dat ze ook bijkomende initiatieven nemen om het LHBTQI*-thema onder de aandacht te brengen. Sommigen gaan nog verder en werken een heus diversiteitsbeleid uit. Dat stemt ons uitermate gelukkig. Samen met KliQ, het vorming- en trainingscentrum dat werkt rond gender- en seksuele diversiteit, willen we hen hierbij verder ondersteunen”, alsnog Cools.

Organisaties die deelnemen aan de vlaggenactie, registreren zich best voor 12 mei op www.idahot.be/registreren/organisatie. Organisaties die meer (willen) doen dan het hijsen van de vlag, kunnen dat ook op deze webpagina aangeven. Wie geen regenboogvlag heeft, kan er eentje aankopen bij çavaria op shop.cavaria.be.  

Afterwork event 
Op 17 mei om 17 uur organiseert de stad ook een afterwork event in bibliotheek Tweebronnen met als gespreksthema 'Hoe omgaan met homo- en transfobie?'. Iedereen is van harte welkom, inschrijven is niet nodig. Meer informatie op leuven.be/idahot-day

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be