Hotelovernachtingen in Leuven voorbije maand weer op pre-corona peil

Tijdens de maand juli was het aantal hotelovernachtingen in Leuven weer op hetzelfde peil als voor corona. Dat blijkt uit een belronde bij verschillende Leuvense hotels. Het mooie evenementenaanbod in en om Leuven heeft hier zeker een rol in gespeeld. En ook voor het najaar zijn de vooruitzichten positief.

“Door corona heeft de hotelsector de voorbije jaren rake klappen gekregen”, vertelt schepen van toerisme Denise Vandevoort. “Maar alvast in Leuven lijkt het herstel ingezet. Aan het onthaal van Visit Leuven zien we duidelijk meer mensen, vaak uit Spanje, Nederland of Duitsland. In juli haalden de hotels weer dezelfde bezettingscijfers als voor de pandemie, mede dankzij de vele evenementen in Leuven en omgeving. Denk maar aan Het Groot Verlof, Rock Werchter of (top)sportevents zoals het volleytornooi Leuven Beach. Ook enkele congressen van de KU Leuven en zakentoeristen zorgden voor extra boekingen. Bij individuele bezoekers merken we dan weer een tendens om last minute te boeken.”

Ook voor de toekomst zijn de vooruitzichten positief. “Bij Visit Leuven krijgen we veel informatievragen voor het najaar, zowel van individuele bezoekers als van groepen. Vooral de bezoeken aan het stadhuis, de Universiteitsbibliotheek en de Brouwerij Stella Artois worden heel erg gesmaakt. De toeristen hebben duidelijk de weg naar Leuven teruggevonden. Volkomen terecht overigens: Leuven leeft en dat weten onze bezoekers te appreciëren!”, besluit Vandevoort.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]