Huis van het Kind blaast 5 kaarsjes uit op groots gezinsfeest

Van 16 tot 23 mei is het in heel Vlaanderen ‘Week van de Opvoeding’. Gisteren organiseerde het Huis van het Kind, samen met de stad Leuven en vele andere gezinsondersteunende organisaties, naar goede gewoonte het gezinsfeest. Kinderen en ouders beleefden een fijne namiddag in het Huis van het Kind en de tuin van museum M. Ze maakten tijd om samen te spelen, smullen, knutselen, verhalen luisteren ...  

Het gezinsfeest was dit jaar extra feestelijk, want het Huis van het Kind vierde haar vijfde Leuvense verjaardag. Om dit te vieren, stonden er verrassende activiteiten op de agenda zoals  grappige installaties van Theater FroeFroe, een creatief kinderatelier, een verhalenboom, kinderyoga en een pop-upspeelplek voor baby’s en peuters.

Huis van het Kind
Precies 5 jaar geleden verhuisde het Huis van het Kind naar de Savoyestraat in het centrum van de stad. Gezinnen met kinderen tot 24 jaar kunnen er terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien, maar ook om boeken te lenen, samen te spelen, deel te nemen aan cursussen en workshops …  Ouders zijn er welkom voor informatie over alle mogelijke thema’s van zwangerschap tot puberteit, advies wanneer ze bezorgd zijn over hun kind of jongere, ontmoetingen met andere ouders en om hun weg te vinden in het ruime aanbod aan gezinsondersteuning dat Leuven rijk is.

Tijdens de vijf jaar in de Savoyestraat is er heel wat gebeurd op vlak van gezinsondersteuning dankzij de samenwerking tussen stad en Huis van het Kind. Het aanbod breidde aanzienlijk uit. Kinderen opvoeden is geen eenvoudige opdracht. Leuven wil als stad ruimte maken voor jonge gezinnen, hen ondersteunen waar nodig, kansen bieden om elkaar te ontmoeten en de taak voor ouders vergemakkelijken door samen op zoek te gaan naar antwoorden op alle mogelijke vragen.

“Op vijf jaar tijd heeft het Huis van het Kind helemaal haar rol als centrale hub opgenomen voor alle gezins-en opvoedingsvragen van Leuvense gezinnen en helpen zij ouders wegwijs te maken in het volledige aanbod. Tegelijkertijd is het ook een warme ontmoetingsplaats dankzij de speelplekken die aan het Huis van het Kind zijn verbonden, en de infosessies die er worden georganiseerd. Ik ben ook bijzonder trots op de ondersteuning die we op deze centrale plaats hebben uitgebouwd voor kwetsbare gezinnen, waarvan Kirikou een mooi voorbeeld is. Kinderarmoede bestrijden is voor mij een prioriteit en het Huis van het Kind is daar een belangrijke partner in“, aldus schepen Bieke Verlinden. 

Opvoeden, dat doen we samen
Gedurende de hele maand mei zijn er in het Huis van het Kind interessante lezingen,  workshops en activiteiten voor ouders, over babymassage, veerkracht, faalangst, nieuw-samengestelde gezinnen, herbruikbare luiers en nog veel meer.

Het thema van de Week van de Opvoeding is dit jaar ‘Opvoeden, dat doen we samen’. De Week zet het netwerk van organisaties en diensten die gezinnen ondersteunen in alle domeinen in de kijker. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker voor ouders om hun batterijen op te laden en hun energieniveau op te krikken.

Je kan alle activiteiten ontdekken op www.huisvanhetkindleuven.be/maandvandeopvoeding.

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden van het gezinsfeest.

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Murielle Mattelaer beleidsadviseur opvang en opvoeding, stad Leuven
Huis van het Kind Leuven
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Murielle Mattelaer beleidsadviseur opvang en opvoeding, stad Leuven
Huis van het Kind Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven