Huis van het Kind Leuven organiseert gezinsfeest tijdens Week van de Groeilamp

Van 16 tot 23 mei vindt in heel Vlaanderen de ‘Week van de Groeilamp’ plaats. Dat is de nieuwe naam voor de ‘Week van de Opvoeding’. De campagne wil iedereen die zich inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien in de schijnwerpers zetten. Ook Huis van het Kind Leuven werpt samen met de stad Leuven en vele partners extra licht op het thema ‘opvoeden’. Een van de hoogtepunten is de Gezinsdag, een groot gezinsfeest op woensdag 18 mei in de gezellige tuin van M Leuven.

“Opvoeden doe je niet alleen, samen staan we zo veel sterker”, legt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn en voorzitter van Huis van het Kind Leuven, uit. “Het leven daagt ons allemaal wel eens uit. Er komen uitdagingen op ons pad waarvoor we een extra paar handen voor nodig hebben om ze te kunnen trotseren. Dan is het belangrijk om te weten dat er in Leuven heel wat helpende handen voor je klaarstaan. Er zijn tal van organisaties en diensten in onze stad die gezinsondersteuning bieden en zo bijdragen aan een positief opvoedklimaat. Het Huis van het Kind bundelt al deze krachten in één sterk en verbonden netwerk”, zegt schepen Verlinden. 

Opvoeden in de spotlights
De hele week lang belicht het Huis van het Kind Leuven op zijn sociale mediakanalen de vele organisaties waar ouders en andere opvoeders zoal terecht kunnen voor informatie en ondersteuning. Er is ook een boeiend programma met infoavonden en workshops over uiteenlopende thema’s, zoals peuterpuberteit, veerkracht, scheiding of ADHD. Een overzicht vind je op  www.huisvanhetkindleuven.be/groeilamp-2022

Groot gezinsfeest in de tuin van M
Op woensdag 18 mei organiseert het Huis van het Kind Leuven ook een feestelijke gezinsdag. “We willen die dag zo veel mogelijk gezinnen een leuke namiddag bezorgen”, zegt schepen Bieke Verlinden. Je kan met het hele gezin genieten van allerlei activiteiten voor jong en oud in de tuin van M Leuven, naast het Huis van het Kind in de Savoyestraat. Tussen 13 en 17 uur kan je vrij binnen- en buitenlopen voor een toffe namiddag vol circus, familieyoga, zeefdruk workshop, grime en nog heel wat meer. Het programma is volledig gratis. 

“Met M stellen we graag de tuin ter beschikking voor deze Gezinsdag”, sluit schepen van cultuur en voorzitter van M Denise Vandevoort aan. “Dit biedt immers gezinnen met kinderen de kans om spelenderwijs ons museum te ontdekken. Want een bezoek aan M is een feest voor al je zintuigen. En dat voor jong en oud. Doe-opdrachten, workshops, gezinsactiviteiten én natuurlijk de kunstwerken zorgen voor een onvergetelijke belevenis.” 

Ouders kunnen overigens het hele jaar door terecht in Huis van het Kind Leuven (Savoyestraat 4, Leuven) voor een gratis individueel gesprek zowel overdag als ’s avonds. Een afspraak maken kan via 016 27 24 90 of [email protected]. Ouders zijn er welkom voor informatie over alle mogelijke thema’s van zwangerschap tot puberteit, advies wanneer ze bezorgd zijn over hun kind of jongere of om hun weg te vinden in het ruime aanbod aan gezinsondersteuning dat Leuven rijk is. Ook worden er regelmatig ontmoetingen met andere ouders georganiseerd. Alle info vind je op https://www.huisvanhetkindleuven.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]