Huis van het Kind Leuven viert tienjarig bestaan met groot gezinsfeest

Elk jaar wordt in het verlengde van de Internationale Dag van het Gezin (15 mei) de Week van de Opvoeding, georganiseerd, een initiatief van de lokale besturen, EXPOO, de Gezinsbond en VCOK. Deze jaarlijkse campagne zet opvoeden en ouderschap in de kijker via allerlei lokale initiatieven met en voor ouders. In Leuven wordt het een extra bijzondere editie, want in die week viert Huis van het Kind Leuven ook zijn tiende verjaardag.

Dit jaar is het thema van de Week van de Opvoeding ‘In verbinding’. “Opvoeden doe je niet alleen, it takes a village to raise a child, en het Huis van het Kind helpt je om die village te vinden”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn en voorzitter van Huis van het Kind Leuven. “We geven in de Week van de Opvoeding extra aandacht aan het belang van sociale samenhang in de stad, de waarde van een warm netwerk voor iedereen en, als organisatie, aan de kracht van samenwerking tussen organisaties.”

De editie van 2024 wordt voor Leuven een bijzondere, want het Leuvense Huis van het Kind viert zijn tienjarig bestaan. De stad en het Huis van het Kind organiseerden daarom samen een XL gezinsfeest in de binnentuin van M Museum Leuven.

“Ons Leuvense Huis van het Kind is een ongelooflijk waardevolle plek”, vertelt schepen Verlinden. “Het is een open huis in het hart van de stad dat gezinnen ondersteunt bij alles wat op hun pad kan komen in het leven. Ouders zijn er welkom om elkaar te ontmoeten, hun kinderen fijne speelplekken te laten ontdekken en zonder taboes vragen te stellen over allerlei onderwerpen, van bijvoorbeeld pittige peuters over de evenwichtsoefeningen van de puberteit tot faalangst bij jonge studenten. Het belang van zo’n inloophuizen is niet te onderschatten: ouders kunnen er ervaringen delen met experten of met elkaar en vinden zo steun bij de opvoeding. Dat warme netwerk rondom je kan zo’n verschil maken”, aldus schepen Verlinden.

Het gezinsfeest was een feestelijke namiddag vol leuke activiteiten voor alle leeftijden. En natuurlijk mocht een feestelijke taart niet ontbreken. Ontmoeting met de medewerkers van Huis van het Kind Leuven en tussen ouders onderling stonden centraal, tijdens een namiddag van gezellig samen feest vieren en genieten. ‘s Middags konden gezinnen komen picknicken en vrij binnen en buiten lopen in de tuin van M Leuven.

Er vinden nog verschillende andere infoavonden en webinars voor ouders plaats tijdens de Week van de Opvoeding. Een overzicht vind je op www.huisvanhetkindleuven.be/agenda. ​

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be