In het spoor van Lemaître: studenten SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst creëren boeiende online expo BIG BANG

Professor Georges Lemaître lanceerde in 1931 de revolutionaire theorie over de oerknal, de zogenaamde big bang theorie, aan de Leuvense universiteit. Die big bang vormt nu de inspiratie van een knappe onlinetentoonstelling van studenten van de volwassenenateliers van SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst. Deze expo loopt van 6 tot en met 29 mei op www.slac.be/academie.

‘Ook een kleine eeuw geleden was Leuven een baken van wetenschap en creativiteit’, vertelt schepen van cultuur en deeltijds kunstonderwijs Denise Vandevoort. ‘Lemaître tekende met zijn bigbangtheorie voor een ongelooflijk wetenschappelijk inzicht. Hij inspireerde denkers, onderzoekers, maar ook kunstenaars. Dat blijkt nog maar eens tijdens deze knappe expo van onze SLAC-studenten.’

'Het thema van de oerknal werd gekozen als jaarproject en resulteerde in een heel gevarieerde tentoonstelling', legt directeur Annemie Verbeek uit. 'Studenten uit allerlei ateliers vertaalden hun verwondering over de kosmos naar beeldend werk. We kunnen zo een mooie staalkaart aan artistieke disciplines aanbieden. In de volgende SLAC-nieuwsbrief publiceren we trouwens een selectie van de werken.’

Wie geïnteresseerd is in kunst en kosmos, kan op donderdag 27 mei om 19 uur ook afstemmen op de online SLAC Artist Talk van sterrenkundige en kunstenaar Katrien Kolenberg. Die is te volgen op het platform Let’s Talk Leuven van M Leuven, STUK, SLAC en Cas-co (www.letstalkleuven.be).

De online expo van SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst is een mooie aanloop naar het KNAL! Stadsfestival van de Big Bang, dat in het najaar zal plaatsvinden. Het programma van KNAL! Stadsfestival zal eind mei gelanceerd worden.

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Annemie Verbeek Directeur SLAC/Academie Beeldende en Audiovisuele Kunst
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Annemie Verbeek Directeur SLAC/Academie Beeldende en Audiovisuele Kunst
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven