In Leuven vind je smakelijke zaken

Tijdens Smakelijke Zaken ontdek je de komende weken al het lekkers dat Leuven te bieden heeft. Met dit evenement wil de stad haar culinaire rijkdom in de kijker zetten. Je kan er  inspiratie opdoen voor een eindejaarsfeestje, genieten van Leuvense proevertjes, nieuwe receptjes ontdekken. Dit alles past binnen de Vlaamse Week van de Smaak met dit jaar als thema 'de smaak van geluk'.

“Leuven is een fantastische stad en zeker als het op eten en drinken aankomt”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. “De bijzondere mix van onze inwoners zorgt ervoor dat je in Leuven heel veel verschillende kleuren en smaken terugvindt. Met spannende streetfood, de betere bistrokeukens en klassieke topzaken zowel uit de horeca als de retail. Smakelijke Zaken zet onze Leuvense toppers in de verf.”

Nog tot en met 28 november bieden heel wat Leuvense horecazaken en smaakhandelaars een Geluksmenu aan of kan je er terecht voor een Geluksbox met smakelijke producten uit hun aanbod of een workshop die leidt tot een smakelijk vervolg. Heerlijk om te doen of weg te geven!  In verschillende restaurants in de Muntstraat en Tiensestraat vind je een uniek Smakelijke Zaken-eethoekje, een aparte kamer in de horecazaak. Je herkent alle deelnemende handelaars aan de affiche van Smakelijke Zaken of vindt hen op www.leuven.be/smakelijke-zaken.

Tijdens Leuven By Night op 26 november zijn de Leuvense winkels extra lang open. Die avond wordt ook de kerstverlichting officieel aangestoken en kan je tot 21 uur komen genieten van een Smaakparcours in de sfeervolle winkelstraten. Zo kan je tussen het shoppen door smullen van een lekker “weggevertje” of portie smaakvol geluk.

Zaterdag 27 november toert er een wafelbakfiets door Leuven. Kinderen kunnen er een gratis warm wafeltje krijgen. Wie zei er hier dat zoete kinderen tot 6 december moeten wachten op iets lekkers? In Leuven worden ze gewoon verrast terwijl ze met hun ouders door de stad lopen.

Culinaire ontdekkingen in het Smaakdorp
Op 10 en 11 december zorgen vijftien Leuvense smaakmakers voor een unieke culinaire beleving in het Smaakdorp, een gezellig ingerichte en verwarmde tent. Je kan proeven van hun culinair aanbod in kleine porties. Zo kan je gemakkelijk nog eens teruggaan. En nog eens. En nog eens. Want van onze Leuvense kunde krijg je nooit genoeg. Op 11 december vindt er ook een workshop voor de kleine chefs plaats.

Op zondag 12 december bieden de Leuvense handelaars je een Geluksmenu aan de Gelukstafel aan in het Smaakdorp. Iedere bezoeker kan een zitje reserveren en genieten van een uniek vier- of vijfgangenmenu. Een zeer leuke combinatie van Leuvense smaken waarbij nieuwe samenwerkingen tussen handelaars een uniek menu opleveren.

Voor toegang tot het Smaakdorp en de Gelukstafel gelden speciale coronamaatregelen. Je dient een Corona Safe Ticket te tonen aan de ingang en het dragen van een mondmasker is verplicht wanneer je niet aan tafel zit. 

Meer info over specifieke data en de geldende coronamaatregelen vind je op https://leuven.be/smakelijke-zaken.

 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Cockx evenementenplanner economie en handel, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Cockx evenementenplanner economie en handel, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven