Infobeurs dementie

Dementie is meer zichtbaar in onze samenleving dan vroeger. Dat is niet vreemd, want het raakt ook steeds meer mensen. Volgens het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen telde Leuven in 2020 1.694 personen met dementie. Vooral ouderen, maar ook mensen op jongere leeftijd. Dat aantal zou tegen 2040 kunnen oplopen tot 2.157, een stijging van ruim 27%.

“Leven met dementie gaat verder dan medische zorg en hulp bij het huishouden”, vertelt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Het is een complexe aandoening waarbij lichamelijke, sociale en psychologische veranderingen optreden. Wanneer iemand dementie krijgt, verandert er veel voor de persoon én zijn omgeving. Blijven meedraaien in een samenleving die niet stilstaat, is een uitdaging. Hulpverleners, personen met dementie en hun naaste omgeving hebben daarom nood aan meer informatie en begeleiding in hun zoektocht naar de beste ondersteuning.”

Stad Leuven, het Regionaal expertisecentrum dementie (Memo) en verschillende Leuvense organisaties en verenigingen staan dag en nacht klaar om mensen met dementie en hun omgeving te ondersteunen. Om tegemoet te komen aan de nood aan informatie over alle aspecten van dementie en de mogelijke hulpverlening die bestaat, organiseren zij samen deze infobeurs dementie.

“Samen met al onze partners zet de stad zich in om een warme en zorgzame stad te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen. Deze beurs laat ons toe om alvast rond het thema dementie, iedereen goed te informeren over zowel de aandoening als de praktische hulp die in Leuven geboden wordt”, aldus schepen Bieke Verlinden.

PRAKTISCH

wanneer:
zaterdag 1 juni van 14 tot 17 uur

waar: in
LDC Edouard Remy, Andreas Vesaliusstraat, 3000 Leuven

toegangsprijs:
gratis

lezingen:

→ ​ van 14.30 tot 15.30 uur
Draagkracht en draaglast bij mantelzorgers van personen met dementie
(Anke Verschoren, educatief medewerker Mantelzorgnetwerk)
→ van 16 tot 17 uur
Wat is dementie? Hoe ontstaat dementie en hoe ga je daarmee om?
(regionaal expertisecentrum dementie Memo)

meer info
: www.leuven.be/infobeurs-dementie of 016 27 27 27
Website preview
Infobeurs dementie
Kom luisteren naar 2 lezingen over dementie en maak kennis met organisaties waar je als patiënt of mantelzorger terechtkan.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be