Inhuldiging boombank Sint-Maartensdal

Op vrijdag 22 december huldigden de bewoners van Sint-Maartensdal een ‘boombank’ in. De boombank is de nieuwste realisatie in het Leuvense ‘Kom op voor je wijk’-project dat Leuvenaars zelf aan de slag laat gaan met hun buurt of straat.

In Sint-Maartensdal woont een grote groep buren samen op een relatief beperkte oppervlakte. Vele van hen genieten ervan om bij mooi weer naar buiten te komen en de buren te ontmoeten. “Dat gebeurde vaak in de buurt van één bepaalde boom tussen de gebouwen van Sint-Maartensdal 5 en Sint-Maartensdal 2”, vertelt schepen van sociale zaken Bieke Verlinden. “Om van die centrale plek echt een volwaardige ontmoetingsplek te maken, vroegen de buurtbewoners een boombank aan bij 'Kom op voor je wijk'.” Met dat project helpt de stad Leuven inwoners hun eigen ideeën om hun buurt te verfraaien of de buren dichter bij elkaar te brengen te realiseren.

Met het budget en de ondersteuning die de stad Leuven aan de bewoners ter beschikking gaf, werd een prachtige bank rondom de boom geïnstalleerd. Zo kunnen de buren van Sint-Maartensdal op een gezellige, groene manier elkaar ontmoeten, beter leren kennen en een praatje slaan.

“Wat dit project, net als de vele andere Kom op voor je wijk-projecten die de stad samen met de Leuvenaars al realiseerde, zo mooi maakt, is de eenvoud: er was een boom, er kwam een bank bij en je ziet de buurt opleven, samenkomen en buiten elkaar ontmoeten”, besluit schepen Verlinden.

 

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Gebiedsgerichte werking stad Leuven
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Gebiedsgerichte werking stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven