Inktvis: hét feest van de Jeugdboekenmaand

De hele maand maart is Jeugdboekenmaand. Dan zetten de boekhandels en bibliotheken hun mooiste kinderboeken in de kijker. De Bib Leuven trapt de maand af op zaterdag 2 maart met ‘Inktvis’, een feest voor gezinnen met kinderen die van verhalen houden, met workshops, voorstellingen en een boekenverkoop.

Ook voor deze editie – de negende al – sloeg de Bib Leuven de handen in elkaar met Jeugdcentrum Vleugel F en Artforum. Schepen van cultuur Denise Vandevoort vertelt: “De hele namiddag van 14 tot 17 uur zijn er tal van leuke workshops en voorstellingen voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Dit jaar is het thema van de Jeugdboekenmaand ‘Vriendschap’ en ook het programma van ‘Inktvis’ sluit daar erg mooi bij aan.”

Programma
Vanaf 14 uur kan je doorlopend deelnemen aan workshops. In een van de workshops kan je zelf een vriendschapsboekje maken en in een ander kan je je eigen BFF-symbool maken. Maak jij je BFF blij met een broche, een ketting, vriendschapssteen of -bandje? En alsof dat nog niet voldoende is, kan je ook nog een knikkerpretbaan maken, tussen de boeken door. 

Ook de voorstellingen en vertellingen gaan over vriendschap. In ‘Mijn huis staat in de dierentuin’ vertelt Pieter Gaudesaboos over Lotta en haar dierenvrienden, terwijl Jef Aerts in ‘Kersenhemel’ met prenten en muziek het verhaal vertelt van vrienden Adin en Dina. Diezelfde dag kan je ook nog naar ‘Mammoet Bravo’ van auteur Stefan Boonen en illustrator Melvin. Zij nemen je samen met Theodore Bob Prinsel mee naar de oertijd.

Als kers op de taart is er ook nog de kinderboekenverkoop. Die start al om 10 uur. Alle afgevoerde materialen gaan voor slechts 1 euro de deur uit. De opbrengst van de verkoop gaat naar de buurtwerkingen Buurtwerk Casablanca en Buurtwerk ’t Lampeke en de kinderwerkingen van Buurtcentra Leuven.

De avond vóór Inktvis, op vrijdagavond 1 maart, is er ook nog een WAANZINNIG feest voor de iets oudere kinderen, met niemand minder dan Andy Griffiths, de auteur van de Waanzinnige Boomhut-boeken. Die avond zijn er leuke workshops geïnspireerd door de boeken én een minidisco. Plezier verzekerd!

Info
‘Inktvis’ vindt plaats in de Bib Leuven Tweebronnen. De meeste activiteiten zijn gratis, dus je kan gewoon aansluiten. Tickets voor ‘Mammoet Bravo’ en het ‘WAANZINNIG feest’ kan je kopen via leuven.bibliotheek.be/agenda.        

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
An Steppe deskundige publiekswerking jeugd
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
An Steppe deskundige publiekswerking jeugd
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven