Internationale militaire taptoe op 5 juni in Leuven

Defensie organiseert in samenwerking met stad Leuven een internationale militaire taptoe op het Ladeuzeplein op woensdag 5 juni. Het wordt een unieke show met als thema 'internationale samenwerking als voorwaarde voor vrede en vrijheid'. Meer dan 200 professionele internationale muzikanten nemen deel.

“Leuven is graag de gaststad van deze militaire taptoe”, vertelt schepen van cultuur en evenementen Bert Cornillie. “In Leuven kiezen we immers voluit voor internationale samenwerking én cultuur. Dat komt hier mooi samen in dit groots evenement. Een militaire taptoe is een indrukwekkend muzikaal en visueel spektakel dat op het Ladeuzeplein zeker tot zijn recht zal komen.”

Momenteel is België voorzitter van de Raad van de EU en bestaat de NAVO 75 jaar. Het thema ‘International cooperation, essential for Liberty’ was dan ook een logische keuze voor de militaire taptoe. Die doet dit jaar vijf Belgische steden aan: Eupen, Leuven, Antwerpen, Doornik en Brussel. Via een boeiende historische reis vanaf de oprichting van de NAVO en EU ontdekt het publiek hoe de Belgische Defensie in de toekomst verschillende samenwerkingsvormen wil realiseren.

“De militaire taptoe slaat de brug tussen defensie en muzikale beleving”, zegt schepen van burgerzaken Dirk Vansina. Op het programma staan militaire muziekkapellen uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, een Amerikaans drillteam en een Zwitsers drumkorps. Samen verzorgen ze een 2 uur durend wervelend spektakel.

“In woelige tijden, met tal van internationale conflicten, willen we in Leuven graag een moment van verbinding brengen. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de muziek, gebracht door professionele militaire muzikanten, iedereen zal beroeren. De taptoe is een omarming van internationale samenwerking, als basis voor vrijheid en vrede”, besluit schepen Vansina.

Website preview
Belgian Defence International Tattoo 2024 (volzet)
Defensie organiseert in samenwerking met stad Leuven een internationale militaire taptoe op het Ladeuzeplein.
Stad Leuven
Website preview
BeDIT 24
Na een succesvolle editie in 2022, organiseert de Belgische defensie opnieuw een internationale militaire taptoe in 5 Belgische steden: EUPEN, LEUVEN, ANTWERPEN, TOURNAI & BRUXELLES. Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Bovendien wil Defensie een actieve partner zijn IN en VAN de maatschappij. Daarom is deze show is een unieke co-productie tussen Defensie en de 5 deelnemende steden.
beldefnews.mil.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be