Jonge kunstenaars veroveren Leuvens stadhuis voor de laatste keer

Stad Leuven stelt voor de laatste keer haar MIJNLEUVEN-vleugel in het oude stadhuis open als atelier voor jonge kunstenaars. Jongeren tussen 16 en 26 krijgen een hele zomer lang de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten en samen een expo te creëren.

Stad Leuven creëert via haar jongerenwerking MIJNLEUVEN, al zes jaar ruimte voor Leuvense jongeren in een vleugel van het oude stadhuis. Jongeren krijgen er de kans om in een veilige setting te experimenteren en eigen projecten op te zetten. Vanaf 2024 wordt het stadhuis volledig gerestaureerd en verbouwd. De stad geeft daarom jonge kunstenaars nog één laatste keer de kans om al hun ruimtes in te nemen met kunstwerken.

Jongeren die geïnteresseerd zijn, kunnen zich tot en met 25 juni inschrijven. De geselecteerde jongeren krijgen in de zomer de kans om het MIJNLEUVEN-atelier te gebruiken en om aan een gezamenlijke expo te werken. De expo zal te bezichtigen zijn op 8, 9 en 10 september. De jongeren worden ook inhoudelijk begeleid en krijgen onder meer ondersteuning bij het opzetten van de expo, het verkopen van hun werken of het samenstellen van een portfolio.

“We geven creatieve jongeren de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. We doen dit niet alleen door hen ruimte ter beschikking te stellen in het stadhuis, maar ook door hen te ondersteunen en de kans te geven om een netwerk van nieuwe vrienden uit te bouwen”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina. “We zijn blij dat we jongeren de kans kunnen geven om in deze unieke setting te werken. Dit is de zesde editie, maar wel een heel bijzondere, want het is de laatste keer dat dit kan voor de werken en de herbestemming van het historisch stadhuis starten.”

Praktisch
De inschrijvingen lopen tot 25 juni. ​
Aanmelden kan op de atelierpagina van MIJNLEUVEN
De expo is te bezichtigen van 8 tot 10 september te Naamsestraat 3b.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]