Jonge Leuvense bands en makers veroveren Rector De Somerplein

Op 18 december kan je tussen 17 en 22 uur op het Rector De Somerplein terecht voor gezellige optredens van jonge bandjes en originele kerstcadeautjes tijdens de wintereditie Jammin’ with Fonske. Jammin’ with Fonske is een concertreeks van jonge organisatoren die onder begeleiding van MIJNLEUVEN – het jongerenlabel van stad Leuven - jong, lokaal talent een podium biedt op een unieke plek in de binnenstad.

Het Rector De Somerplein wordt voor één avond omgevormd tot een podium met open air kerstmarkt. Als bezoeker kan je nieuwe, jonge en onbekende bandjes ontdekken bij een warme kop chocolademelk. Op het programma:

  • 19 uur: RUTH.
  • 20 uur: The ABC-band
  • 21 uur: Stucker

Nadien (of tijdens) kan je naar hartenlust shoppen bij een tiental standjes waar jongeren tussen 17 en 25 jaar hun eigen producten verkopen. Originele kerstcadeaus als DIY oorbellen, kersenpitkussentjes, hippe vissershoedjes en huisdieraccessoires: het is er allemaal. Zelfs lippenbalsem ten voordele van Kom op tegen Kanker kan je op de kop tikken. Een eigen standje tijdens deze pop-up kerstmarkt is voor de deelnemers een mooie testcase om hun product op toekomstige klanten los te laten.

Jammin’ with Fonske strijkt jaarlijks vier keer neer aan het Rector De Somerplein en organiseert er op de trappen gratis concerten voor Leuvense jongeren. “Op die manier vormt het jongeren tot ervaren concertorganisatoren, krijgen jonge bands speelkansen en geniet de Leuvense jeugd van livemuziek onder het goedkeurend oog van Fonske”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Met deze wintereditie geeft MIJNLEUVEN bovendien de kans aan jonge ondernemers om een eerste keer naar buiten te komen met hun product. Dit is een mooie ervaring voor hen en dat op een prachtige plek in onze stad.”

Praktisch
Op woensdag 18 december om 19 uur trapt het eerste bandje deze editie af. Om 22 uur speelt de derde band haar laatste noot en sluit het kerstmarktje de figuurlijke deuren.

 

 

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven