Jonge Leuvense makers verkopen eigen producten op pop-up kerstmarkt

Op 20 december kan je tussen 17 en 22 uur aan het STADHUIS van mijnLeuven terecht voor last-minute en originele kerstcadeautjes en gezellige optredens met akoestische muziek. ’All you want for Christmas‘ is hét kerstmarktje waarop een dertigtal Leuvense jongeren voor een eerste keer eigen producten verkopen en bezoekers trakteren op  een gezellige muzikale avond.

De Naamsestraat wordt ter hoogte van het STADHUIS van mijnLeuven voor één avond omgevormd tot een open air kerstmarkt. Bezoekers kunnen naar hartenlust shoppen bij meer dan twintig standjes waar jongeren tussen 17 en 30 jaar hun eigen producten verkopen. Je kan bij hen terecht voor originele kerstkaartjes, kalenders en illustraties maar ook voor beschilderde skateboards, strikjes, vinyl krukjes of home made bloempotten. Voor elk wat wils dus, vandaar de toepasselijke naam ‘All you want for Christmas’. Een eigen standje tijdens deze pop-up kerstmarkt is voor de deelnemers een mooie gelegenheid om hun product op toekomstige klanten los te laten.

En niet enkel buiten in de Naamsestraat is het interessant, ook binnen in het STADHUIS valt er veel te beleven. Je kan er opwarmen aan een tasje verse soep, zelf samengestelde thee en andere drankjes. Voor de muzikale invulling zorgen Sarah Bekambo & friends en Simon Reyners. Vanaf 20 uur neemt Bosrand het over, een jong muziekcollectief van zestienjarigen dat de afterparty verzorgt.

Het STADHUIS van mijnLeuven
Het kerstmarktje ‘All you want for Christmas’ is niet het enige evenement dat plaatsvindt in het stadhuis. mijnLeuven creëert al twee jaar lang extra ruimte voor jonge doeners in STADHUIS, een plek in het historisch stadhuis. “Door fysieke ruimte te bieden voor jongeren in het stadhuis willen we hen stimuleren om concreet met hun plannen aan de slag te gaan. Na twee jaar merken we dat steeds meer jongeren er een plekje vinden en dat er telkens weer mooie projecten op poten gezet worden”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. Zowel jongeren met eigen initiatieven als jongeren die willen deelnemen aan projecten en evenementen vinden er een antwoord op hun noden.

De deuren van het STADHUIS van mijnLeuven staan open op woensdag, donderdag en vrijdag, telkens van 11 tot 18 uur. Regelmatig worden – ook buiten deze uren –  evenementen georganiseerd door allerlei Leuvense jongeren en jongereninitiatieven. 

 

 

 

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven