Jonge muzikanten laten van zich horen op Jammin’ with Fonske en in Club Velodroom

De stad Leuven biedt jong, muzikaal talent de kans om zich te smijten dankzij evenementen als Jammin’ with Fonske en Club Velodroom. Op woensdagnamiddag 27 april en 4 mei krijgen Leuvense jongeren de mogelijkheid om op te treden op twee unieke plekken in de Leuvense binnenstad.

In het kader van Lokale Helden worden in Vlaanderen en Brussel muzikale helden in de schijnwerpers gezet. Met dit project daagt het muziekplatform VI.BE iedereen, van steden en gemeenten tot verenigingen en cafés, uit om een grote ode te brengen aan lokaal muzikaal talent. Leuven ging deze uitdaging ook aan en organiseert via haar jongerenwerking MIJNLEUVEN Jammin’ with Fonske en Club Velodroom.

Jammin’ with Fonske is een gekend concept waarbij jonge organisatoren ander jong, lokaal talent een podium bieden om zich muzikaal uit te leven. Op die manier leidt de stad jongeren op tot ervaren concertorganisatoren, krijgen jonge bands speelkansen en genieten Leuvense jongeren van fris geluid aan het Fonske. ‘Deze formule wordt zeer gesmaakt bij de jeugd. Er heerst altijd gemoedelijke sfeer middenin het stadscentrum’, weet schepen van jeugd Dirk Vansina. Noteer dus alvast woensdag 27 april in je agenda en kom meeluisteren van 13 tot 16 uur op het Rector De Somerplein.

Beginnende dj’s kunnen op woensdagnamiddag 4 mei, van 13 tot 16 uur,  achter de draaitafels kruipen op de Velodroom in de Brusselsestraat. Club Velodroom is een nieuw initiatief van de jongerenwerking van de stad Leuven waarbij de focus ligt op elektronische muziek. Dit evenement is het sluitstuk van het traject ‘Club Koer’ waarbij jonge dj's workshops volgden en de kans kregen om te draaien tijdens de middagpauze op de speelplaats van hun eigen school ”Het is goed dat jongeren terug kunnen samenkomen met hun vrienden,” zegt Dirk Vansina. “De Velodroom is een fijne locatie voor jongeren, en met wat muziek erbij is de toon gezet om er een leuk evenement van te maken.”

De line-up van Jammin’ with Fonske en Club Velodroom vind je kort voor de evenementen op de Facebook en Instagram van MIJNLEUVEN.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]