Jongeren tonen in expo hoe zij hun toekomst op de arbeidsmarkt een boost gaven

Kwetsbare jongeren glippen vaak door de mazen van het net in het bestaande aanbod op de arbeidsmarkt. Daarom startte de stad Leuven in 2021 samen met Arktos, Groep Intro, Emino en CAW Oost-Brabant (JAC) met 'BOEST! Your future', een project om jongeren tussen 18 en 30 jaar oud uit de regio Leuven te ondersteunen in hun zoektocht naar werk, huisvesting, welzijn en een vrijetijdsinvulling. 200 jongeren schreven zich hiervoor in en konden rekenen op persoonlijke begeleiding van acht coaches. ​ Op 5 december tonen ze in maakleerplek welke stappen zij de voorbije maanden gezet hebben.

De stad is enorm fier om de positieve resultaten te tonen en de jongeren zelf aan het woord te laten over hoe zij het traject hebben ervaren. “Zo’n 200 jongeren schreven zich in voor het Boest!-project. Momenteel zijn al tien jongeren aan het werk bij onder andere Bofrost, Orange, Nike en de Kringwinkel. Drie besloten om verder te studeren en enkele combineren een job met de begeleiding door de coaches”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Op 5 december tonen de jongeren en de Boest!-coaches in maakleerplek hoe het 'BOEST! Your future'-project werkt. Het debat en de input die die namiddag verzameld wordt zal dienen om de lijnen van het project in de toekomst verder uit te tekenen. De arbeidsmarkt verandert immers snel, de noden van jongeren evolueren en daarmee ook het soort ondersteuning die zij nodig hebben. “We willen een vinger aan de pols houden en op de hoogte blijven van wat onze jongeren écht nodig hebben om een vlotte start te maken op de arbeidsmarkt. Werk hebben geeft eigenwaarde en is vaak de sleutel tot een stabiel leven. Jongeren hierbij helpen om hun weg te vinden, geeft enorm veel voldoening”, alsnog schepen Dirk Vansina.

Nieuwe aanpak om jongeren beter te begeleiden naar werk
De stad wil jongeren die hun weg naar de arbeidsmarkt niet vinden beter begeleiden. Met het project 'BOEST! Your future' werkt de stad samen met een aantal partners een nieuwe aanpak op maat uit.
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]