Kerstshoppen met muzikale noot

Leuven onthaalt shoppers met livemuziek in winkelstraten

De komende twee weekends staat alles in Leuven in het teken van kerstshopping. Om bezoekers en shoppers in de binnenstad helemaal in de sfeer te brengen, zullen in de grote winkelstraten tal van artiesten en zangkoren optreden.

In de weekends van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december en vrijdag 16 tot en met zondag 18 december dompelt de stad Leuven shoppers helemaal onder in de kerstsfeer. Naast de gezellige kerstverlichting in de binnenstad, de Wintertuin op de Grote Markt en de Leuvense Kerstmarkt op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein, krijgen ook de grote winkelstraten extra cachet. Een hele waaier aan muzikanten zal op elk van die shoppingdagen in de namiddag live muziek verzorgen.

“Van soloartiesten over jazzensembles tot showkoren: we voorzien voor ieder wat wils. Sommige muzikanten zullen rondwandelen in de stad, anderen zullen op straathoeken de aandacht trekken of net heel discreet het shoppinggebeuren van een feestelijke soundtrack voorzien”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. “Het is de tweede keer dat we dit organiseren, vorig jaar gaven we muziekstudenten van LUCA een podium. We zijn er zeker van dat de sfeer in de winkelstraten erg bijzonder wordt. Laat het een extra reden zijn om de komende weekends naar Leuven af te zakken.”

De livemuziek wordt aangeboden op de Grote Markt, Bondgenotenlaan, Diestsestraat, Mechelsestraat, Brusselsestraat, Parijsstraat, Tiensestraat, Vanderkelenstraat, … kortom in het ganse kernwinkelgebied.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]