Kick-off Leuvens toeristisch seizoen 2020 op 8 juni

Nu de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen heeft gezet, kan ook in Leuven de toeristische activiteit vanaf 8 juni op een veilige manier de draad terug opnemen. Visit Leuven trapte vandaag samen met Toerisme Vlaanderen, de andere Vlaamse kunststeden, provincies en private toerismepartners het toeristisch seizoen van 2020 af, in lijn met de instructies van de Nationale Veiligheidsraad om de volksgezondheid en veiligheid van partners en bezoekers te garanderen.

Toerist in eigen stad, streek en Vlaanderen vakantieland
Visit Leuven rolt, samen met Toerisme Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de andere Vlaamse kunststeden, de campagne ‘Vlaanderen Vakantieland’ uit: een brede binnenlandse inspiratiecampagne die Belgen warm maakt om te overnachten in Vlaanderen Vakantieland. Tal van Leuvense erkende logies stapten al mee in dit verhaal (www.Vlaanderenvakantieland.bewww.logereninvlaanderen.be).  Meer details over de campagne en de andere initiatieven van Vlaamse partners vind je onderaadn in het bijgevoegde persbericht.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij de campagne van Visit Leuven, waarin de Leuvenaar, de handelaar en de horeca-uitbater centraal staan. “De stad Leuven, haar toeristische partners én de Leuvenaars zullen klaar staan om met vereende krachten bezoekers met 1,5 m open armen te ontvangen in onze stad,“  verduidelijkt schepen van toerisme Denise Vandevoort. “De strategie van Visit Leuven om lokale partners en inwoners actief te betrekken in de toeristische ontwikkeling van onze stad, blijkt zeker in deze tijden een goede keuze. Als motor van belevingen én als gezicht van onze stad vervullen zij immers een belangrijk ambassadeursrol.” De campagne van Visit Leuven zal in diverse fases verlopen: in een eerste fase zullen inwoners en Belgische bezoekers geprikkeld worden om Leuven in al haar facetten te beleven. Van zodra dit kan, zullen in een volgende fase uiteraard ook bezoekers in onze buurlanden actief betrokken worden.

Onthaal Visit Leuven open
Op maandag 8 juni opent het onthaal van Visit Leuven terug haar deuren. Vanaf dan kunnen bezoekers er weer dagelijks terecht voor (meertalige) informatie over een bezoek aan onze stad. Het onthaal in de zijvleugel van het stadhuis (Naamsestraat 3) werd volledig heringericht volgens de COVID-19 veiligheidsvoorschriften.  

“Tijdens de semi-lockdown bleef het onthaalteam de telefonische en digitale permanentie verzorgen. Nu zijn ze klaar om iedereen die onze stad wil verkennen, weer welkom te heten. De medewerkers van Visit Leuven kennen de stad op hun duimpje, ze kunnen bezoekers én Leuvenaars inspireren met tal van tips op maat om fijne en, wie weet, zelfs nog onbekende plekjes te ontdekken” aldus schepen Vandevoort. Je kan er terecht voor een (gratis) overzichtelijk toeristisch stadsplan, (wandel)plannen en fietsroutes, informatie over digitale tools om de stad te verkennen of allerhande praktische informatie over de toegankelijkheid van bezienswaardigheden.

Leuvense monumentale kerken open
Vanaf zaterdag 13 juni zetten vier Leuvense kerken op hun beurt de deuren weer open voor een bezoek aan de erfgoed- en kunstschatten in hun interieur:

  • Sint-Geertruikerk, Sint-Michielskerk en Sint-Kwintenskerk: zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur;
  • Sint-Jan-de-Evangelist (Abdij van Park): zondag, van 13.30 tot 17.00 uur.

In elke kerk dient een gemarkeerde route gevolgd te worden, zitten kan alleen om te bidden of om te rusten.

“Al zal deze zomer door de gezondheid- en veiligheidsmaatregelen enigszins anders verlopen, Leuven heeft met haar gezellige charme en gastvrijheid, bezoekers en de eigen inwoners heel wat te bieden. Denk maar aan het Groot en Klein Begijnhof, museum M, het stadhuis, de botanische tuin, de vier abdijen, een gevarieerd horeca- en shoppingaanbod…” besluit Vandevoort. Een laatste stand van zaken over het (toeristisch) aanbod is te vinden op: www.visitleuven.be

Visit Leuven
Naamsestraat 3
3000 Leuven
T +32 16 20 30 20

visit@leuven.be
www.visitleuven.be
Open dagelijks, 10 tot 17 uur

 

Het Samenwerkingsverband ‘Vlaanderen Vakantieland 2.0’ verenigt de provinciale diensten voor toerisme (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaams-Brabant en Westtoer), de stedelijke diensten voor toerisme (Visit Antwerpen, Visit Bruges, Visit Gent, Visit Leuven en Visit Mechelen), Logeren in Vlaanderen Vakantieland en Toerisme Vlaanderen in een gezamenlijk streven om samen met de private partners het binnenlands toerisme te herlanceren.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven