KinderKuren zoekt extra partners en nog meer aanbod

De stad Leuven zoekt extra partners en aanbod voor KinderKuren, haar stedelijke voor- en naschoolse opvang in basisscholen. De stad wil nog meer activiteiten aanbieden in de naschoolse opvang en het zo nog leuker maken, voor nog meer kinderen. Zowel enthousiaste bestaande, als nieuwe partners kunnen zich tot 1 mei aanmelden met nieuw aanbod via de website van de stad. ​

Met KinderKuren organiseert stad Leuven leuke en leerrijke activiteiten in de opvang na school. De werking bestaat uit enthousiaste medewerkers met een hart voor kinderen. Alle opvangactiviteiten hebben als uitgangspunten: plezier, respect, ontwikkeling en fantasie. Kortom: spelenderwijs ontwikkelen staat centraal. KinderKuren biedt een brede waaier activiteiten aan: van skaten, schaken, wetenschappelijke experimenten, yoga, ukelele spelen, tot dansen, zeep maken of koken.

Individuele aandacht in groep
“De medewerkers zorgen ervoor dat je kind gehoord en gezien wordt. Ze letten er tijdens de activiteiten op dat je kind zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen en zich vooral goed voelt, ontspant en amuseert. Zo wordt de tijd na school niet enkel ‘opvang’, maar een fijn moment waarin kinderen nieuwe hobby’s leren kennen en hun talenten ontdekken. Door de individuele aandacht hebben onze begeleiders oog voor wanneer je kind wat meer sturing of aandacht nodig heeft”, vertelt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn.

Continuïteit
Voor kinderen is continuïteit enorm belangrijk. Daarom investeert KinderKuren graag en veel in de samenwerking met de Leuvense basisscholen. Dat heeft het grote voordeel dat de opvang direct na de schooluren plaatsvindt in de school van de kinderen zelf. Een optimale en fijne aansluiting tussen schooldag en buitenschoolse opvang brengt voor een kind rust en stabiliteit met zich mee.

Extra partners, meer aanbod
KinderKuren zoekt nu extra partners. Dat kunnen verenigingen of particulieren met een ondernemingsnummer zijn. Samen met hen wil de stad het activiteitenaanbod aanvullen of nog verruimen.

“We zijn op zoek naar activiteiten waarin het kind centraal staat en waarin elk kind op een veilige manier de kans krijgt om te spelen, ontspannen, ervaren, ontdekken, kiezen en participeren”, legt schepen Bieke Verlinden uit.

"Via KinderKuren verzorgen wij skateboard workshops voor kinderen van het eerste tot zesde leerjaar in de Leuvense scholen. Het is een sport die naast plezier, succeservaringen en kicks, veel te bieden heeft. Door de samenwerking met KinderKuren kunnen we de skatesport ook brengen naar jongeren en kinderen die er misschien niet direct mee in aanraking zouden komen. Het is fijn dat we door deze samenwerking een divers publiek bereiken."

Joas Blancke van Vzweetje

Zo veel voordelen…
Kinderen doen in de buitenschoolse opvang andere ervaringen op dan thuis en in de klas. Enthousiaste medewerkers stimuleren het onderlinge contact tussen de kinderen door samen te delen, spelen en ontdekken. Het vergroot weer een stukje de wereld van een kind. Kinderen ontdekken graag nieuwe dingen, nieuwe personen. Door de verscheidenheid in het aanbod van KinderKuren kunnen kinderen kiezen voor activiteiten waarin ze hun energie kwijt kunnen; waar ze net tot rust komen of waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Voor elk wat wils. Spelenderwijs leert een kind allerlei vaardigheden die bijdragen aan de ontwikkeling, en bouwt aan een nieuw stukje zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Maar in de eerste plaats moet het natuurlijk ook gewoon superleuk zijn.

Praktisch
Verenigingen of ondernemingen die het aanbod kunnen verruimen, kunnen zich nog tot 1 mei aanmelden via het formulier op leuven.be/kinderkuren-zoekt-partners.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]