Klaar om te timmeren in het Timmerdorp

Vanaf vandaag kunnen kinderen en jongeren volop timmeren, hameren en zagen op het Blauwputplein aan Hal 5 in Kessel-Lo.  Dat is althans de bedoeling van het Timmerdorp dat dit jaar al voor de vijfde keer plaatsvindt. “We willen dat de kinderen zich amuseren, hun fantasie de vrije loop laten en zich creatief uitleven”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.  

Knutselen en timmeren in de stad 
Kinderen ontdekken al van jongs af aan een hamer, nagels en een zaag in de garage van de ouders en knutselen samen met hen hun eerste vogelhuisje of boomhut in de achtertuin. Jammer genoeg heeft niet iedereen die in de stad woont een tuin. Daarom zijn de jaarlijkse Timmerdorpen tijdens de zomervakanties zo belangrijk. Dit initiatief brengt de kinderen samen in de stad, zodat ze kunnen proeven van houtbewerking op jongere leeftijd en hun creaties aan elkaar kunnen tonen.  

Twee bedrijven hebben het Timmerdorp van gratis hout voorzien. Na de timmerdagen worden de houtresten door de reinigingsdienst terug opgehaald, zodat alles netjes gerecycleerd kan worden. 

Niet enkel creatief, maar ook sociaal
 "Heel wat jonge knutselaars zullen blij zijn als ze horen dat we het succesnummer 'het Timmerdorp' ook opnieuw organiseren. Je kan er vrij aan de slag met hout, hamer, nagels en vijzen om leuke constructies in elkaar te timmeren. Vliegtuigen, molens, zitbanken, racecars, draken … er staat geen rem op de timmerfantasie.", aldus schepen Vansina.   

Het was tijdens de coronacrisis niet altijd even gemakkelijk om met de vriendjes te gaan spelen of af te spreken. Na de lockdownperiodes hebben de kinderen en jongeren terug nood aan sociaal contact. Evenementen zoals het Timmerdorp en de andere Zomerdorpen zorgen opnieuw voor een normaal sociaal contact tussen hen.   

Praktisch
Van 7 tot 11 juli, ook tijdens het weekend, kunnen kinderen  komen kampen bouwen, timmeren, hameren en zagen op het Blauwputplein in Kessel-Lo.

Het aanbod is gratis. Inschrijven is niet nodig. Iedereen kan vrij aansluiten tussen 13 en 19 uur.

Kinderen tussen 6 en 9 jaar dienen vergezeld te zijn van een volwassen begeleider (maximaal 4 per begeleider). Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom zonder begeleider.   

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Lien Van der Steen communicatiemedewerker jeugd, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Lien Van der Steen communicatiemedewerker jeugd, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven