Klas 6A van Paridaens wint finale duurzaamheidsquiz

Donderdag 23 november vond de grote finale van de Leuvense duurzaamheidsquiz plaats. “Kinderen op een leuke, interactieve manier iets leren over ecologie en milieu, dat is de bedoeling van de duurzaamheidsquiz”, zegt schepen van onderwijs en leefmilieu Mohamed Ridouani. “Door de vragen in de quiz, denken de leerlingen na over milieuproblemen en mogelijke, duurzame oplossingen.”

Na een spannende voorronde, waarbij alle deelnemende klassen een vragenlijst moesten invullen, bleken klas 6A van VBS Don Bosco Sint-Lambertus, het vijfde leerjaar van GO! Heffel, klas 6A van VBS Paridaens en klas 6B van GO! Hertog Karel Putkapel de beste score te halen. Tijdens de grote finale gooiden de leerlingen al hun kennis over duurzaamheid in de strijd. De quiz kadert in het milieuzorgproject ‘Leuvense Klimaatscholen’ van de stad Leuven.

In groepjes van vijf à zes wierpen de leerlingen zich op de quizvragen. “Er werd gezweet en gezwoegd op een hele resem meerkeuzevragen, kruiswoordraadsels, woordzoekers, filmvragen …” zegt schepen van onderwijs en leefmilieu Mohamed Ridouani. “Door de vragen op te lossen, leren de kinderen op een speelse manier heel wat bij over duurzame ontwikkeling.”

En de winnaars zijn …
Uiteindelijk scoorde klas 6A van Paridaens het beste. Zij kregen knutselmateriaal en een bon van de wereldwinkel overhandigd door schepen Ridouani. Ook de andere klassen kregen een waardebon.

Leuvense Klimaatscholen
Het project ‘Leuvense Klimaatscholen’ is een vaste waarde voor vele Leuvense scholen. Het is een vrijwillige samenwerkingsovereenkomst tussen scholen en de stad. Binnen het project organiseren ze diverse acties rond milieu en duurzame ontwikkeling.

 

Contacteer ons
Lien Loonbeek dienst duurzaamheidsbeleid
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed
Lien Loonbeek dienst duurzaamheidsbeleid
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven