Kleine gft-container blijkt bijzonder populair

Sinds begin 2020 kunnen inwoners van de Leuvense deelgemeenten hun groente-, fruit- en tuinafval ook in kleine containers van 40 liter aanbieden. Die kleine gft-container blijkt bijzonder populair. Op minder dan zes maanden tijd verdeelde de stad al 500 exemplaren. Lore Van De Weyer uit Heverlee nam gisteren het 500ste exemplaar in ontvangst. De kleine containers zijn vooral handig voor wie op een appartement woont, geen tuin heeft of alleen woont. 

"Tot eind vorig jaar konden inwoners in de deelgemeenten hun gft-afval enkel aanbieden in containers van 120 en 240 liter. Voor wie klein woont, is een kleinere container van 40 liter echter een pak makkelijker. Daarom bieden we sinds januari ook kleinere gft-containers aan en met succes, zo blijkt", aldus Thomas Van Oppens, schepen van stadsreiniging. "Met de kleine gft-container maken we het voor inwoners nog makkelijker om hun afval te sorteren."

Inwoners van de deelgemeenten kunnen de gft-containers van 40 liter gratis ophalen bij de dienst stadsreiniging (Aarschotsesteenweg 68, Wilsele). Wie al een grote container heeft kan deze er ook omruilen voor een kleiner exemplaar. Op een container van 40 liter plak je een sticker ter waarde van 20 euro. Deze sticker kan je aankopen bij de dienst stadsreiniging wanneer je je nieuwe container afhaalt of in het stadskantoor. 

 

Contacteer ons
Thomas Van Oppens schepen van personeel, organisatie, stadsreiniging, studentenzaken en dierenwelzijn
Danny Stroobants Directeur stadsreiniging Directie openbaar domein Afdeling stadsreiniging
Thomas Van Oppens schepen van personeel, organisatie, stadsreiniging, studentenzaken en dierenwelzijn
Danny Stroobants Directeur stadsreiniging Directie openbaar domein Afdeling stadsreiniging
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven