Kleurrijke street-art in park Heuvelhof

Vanaf 15 augustus kan je een nieuw kunstwerk bewonderen in park Heuvelhof in Kessel-Lo. In samenwerking met MIJNLEUVEN liet de Leuvense illustrator Luis-Manuel Lambrechts de afgelopen weken zijn creativiteit los op een 50 meter lange muur in het park, als bedanking aan de trouwe bezoekers van het park.

Elke dag trekken honderden naar park Heuvelhof voor een gezonde looproute, om te wandelen, spelen of om even tot zichzelf te komen. Ook Luis-Manuel (28) gaat er elke ochtend wandelen om zijn dag met een portie gezonde energie te beginnen. “Het is leuk om te zien hoeveel mensen naar het park afzakken om te joggen, spelen, wandelen of gewoon de zwanen en eendjes te bewonderen. Ook de bewoners van het aangrenzende woonzorgcentrum komen er voor hun dagelijkse wandeling. Ik wilde al die trouwe bezoekers bedanken voor de positieve energie die ze telkens weer naar hier brengen. En hoe doe je dat als illustrator beter dan met een grote muurschildering op de lange, donkere achtergevel van de woonwijk die grenst aan het park”, vertelt Luis-Manuel Lambrechts. Met zijn idee klopte hij enkele maanden geleden aan bij MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad. Daar kreeg hij de nodige ondersteuning om zijn idee uit te werken tot een concreet project.

Street-art in Leuven
Schepen van jeugd Dirk Vansina: “We geven steeds meer Leuvense street-art artiesten de kans om hun talenten op een creatieve manier te tonen in de stad. Zo vind je bijvoorbeeld kunstwerken van Leuvense artiesten terug aan het Brugbergpad in Kessel-Lo of de elektriciteitskasten aan het Herbert Hooverplein.”

Via de gratis app ’Street Art Cities’ krijg je een volledig overzicht van graffiti werken en artiesten in Leuven. “Sinds de lancering van ‘Street Art Cities’ merken we dat er steeds meer vraag is naar street-art in Leuven. Graffiti wordt steeds vaker positief onthaald en wordt gezien als een manier om buurten op te fleuren en het straatbeeld kleurrijker te maken. Hierdoor krijgen Leuvense artiesten meer kansen en dat willen we als stad graag blijven ondersteunen. Voor artiesten met én zonder ervaring is er bovendien ook een legal wall aan Stelplaats. Hier kan je als graffiteur oefenen en kennis uitwisselen zonder je zorgen te maken”, vervolgt Dirk Vansina.

De kunstenaar
Luis-Manuel Lambrechts neemt als illustrator de rol op van observator van het kleinmenselijke, het kleine genot, de schoonheid en verrassing van de natuur. Zijn werk is dan ook heel kleurrijk en levendig, overgoten met humor en een klein vleugje duisternis. Vanuit zijn studies Graphic Storytelling aan de LUCA school of arts in Brussel probeert hij met zijn werk altijd een verhaal te brengen dat een combinatie is van zijn eigen leefwereld en zijn fantasie. “De lange, overheersende muur die ik geverfd heb, deed tot voor kort afbreuk aan het park. Door op een visuele manier de solidariteit binnen onze huidige maatschappelijke context in beeld te brengen, heb ik geprobeerd om de omgeving naar een volgend niveau te tillen. Bovendien ben ik als artiest voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen om te groeien. De omvang van de muur was in dit geval een enorme uitdaging, maar blijvend leren en groeien is voor mij een echte drijfveer”, aldus Luis-Manuel Lambrechts.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Janosh Ams MIJNLEUVEN, stad Leuven
Luis-Manuel Lambrechts illustrator
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Janosh Ams MIJNLEUVEN, stad Leuven
Luis-Manuel Lambrechts illustrator
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven