Kolonel Begaultlaan krijgt een nieuwe asfaltlaag vanaf 12 maart

Op vrijdag 12 maart starten de vernieuwingswerken van de Kolonel Begaultlaan. Het fietspad en de rijbaan krijgen een nieuwe asfaltlaag. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer door tijdens het weekend en in twee fases. De werken zullen iets meer dan  twee weken duren. Auto’s en fietsers volgen een omleiding. “Deze werken passen in een programma van asfaltering van Leuvense straten. Jaarlijks investeren we 2,5 miljoen euro in de vernieuwing van asfaltlagen. Dit jaar staan zo’n dertig straten op onze lijst”, aldus schepen van openbare werken Dirk Vansina.

Aanleg nieuw fietspad van 12 tot 18 maart

Van vrijdag 12 tot en met donderdag 18 maart vernieuwt de aannemer het fietspad langs de Vaart, tussen het Engels Plein en het jaagpad. Na het afschrapen van de huidige asfaltlaag, krijgt het fietspad een nieuwe laag.

Autoverkeer is enkel nog mogelijk richting Wilsele en Wijgmaal. Wie naar Leuven rijdt, volgt een omleiding via de Aarschotsesteenweg.

Ook fietsers dienen om te rijden omdat het fietspad tussen het Engels Plein en het jaagpad tijdelijk afgesloten is:

  • Richting fietssnelweg F3 Brussel volgen fietsers een omleiding via het Engels Plein, de Lüdenscheidsingel, Albert Woutersstraat, Hagelandstraat, Zavelputstraat en Oude Wakkerzeelsestraat.
  • Richting de fietssnelweg F8 Mechelen volgen fietsers een omleiding via de Aarschotsesteenweg en de Wijgmaalsesteenweg.

Voetgangers kunnen de werken passeren via het voetpad.

Vernieuwing rijbaan van 18 tot 28 maart

Op donderdag 18 maart start de aannemer met de vernieuwing van de rijbaan tussen het Engels Plein en de Schuiteniersbrug. Die werken duren tot zondag 28 maart.

Met deze onderhoudswerken vermijdt de stad ernstige schade op korte en middellange termijn. De bestaande asfalt wordt afgeschraapt en de riooldeksels, goot en boordstenen worden -waar nodig- vernieuwd. Nadien krijgt de rijbaan ook een nieuwe asfaltlaag.

De werfzone is afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er is een omleiding voorzien via de Aarschotsesteenweg.

“De handelaars blijven wel bereikbaar en ook bestemmingsverkeer is mogelijk”, verduidelijkt schepen Vansina. “ Bezoekers moeten hun rijstijl wel aanpassen in functie van de veiligheid van de wegenwerkers en het oneffen wegdek.”

Op zondag 28 maart zal de aannemer  in één keer de asfaltlaag aanbrengen op de volledige rijbaan. Daarom is die dag de Kolonel Begaultlaan volledig afgesloten.

Fietsers volgen grotendeels dezelfde omleiding als tijdens de eerste fase. Hoewel het nieuwe fietspad er al zal liggen, is het door de werkzaamheden nog onvoldoende veilig om er te fietsen. Het fietspad tussen het Engels Plein en de Brandweg is dus afgesloten.

  • Richting fietssnelweg F3 Brussel volgen fietsers een omleiding via het Engels Plein, de Lüdenscheidsingel, Albert Woutersstraat, Hagelandstraat, Zavelputstraat en Oude Wakkerzeelsestraat.
  • Richting fietssnelweg F8 Mechelen volgen fietsers een omleiding via de Aarschotsesteenweg en de Wijgmaalsesteenweg.

Het fietspad tussen de Brandweg en de Schuiteniersbrug gaat wel weer open op donderdag 18 maart zodat er een verbinding is tussen de fietssnelweg F3 Brussel en de fietssnelweg F8 Mechelen via de Brandweg.

Dirk Vansina: “Fietsers moeten gedurende de werken omrijden. Maar eens de werken achter de rug zijn zal het rijcomfort aanzienlijk verbeterd zijn. Ideaal voor een mooie fietstocht deze zomer langs het kanaal.

Voetgangers kunnen de werken passeren via het voetpad.

Ook de bussen van de De Lijn volgen een omleiding. Wie hierover meer informatie wil, kan De Lijn bellen op het nummer 070/220 200 (€ 0,30/min.) of de route online plannen via de website www.delijn.be.

Meer informatie over deze werken vind je op www.leuven.be/kolonel-begaultlaan-afgesloten. Hier vind je ook steeds de juiste timing. De werken zijn immers weersafhankelijk waardoor de vooropgestelde planning eventueel licht kan wijzigen.  

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Kobe Raeymaekers projectleider studiedienst weg- en waterbeheer
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Kobe Raeymaekers projectleider studiedienst weg- en waterbeheer
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven