Kom ‘Los in ’t Bos’ op 17 oktober

Zondagnamiddag 17 oktober kunnen kinderen van 3 tot 12, samen met hun ouders, grootouders of begeleiders  helemaal los gaan in Heverleebos. “We zetten dit speelbos extra in de kijker door verschillende speel-, sport- en knutselactiviteiten te organiseren”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina. Iedereen kan gratis deelnemen aan deze activiteiten of gewoon komen genieten van prachtige bosverhalen.

Bosactiviteiten
Kinderen kunnen er boomklimmen, kruisboogschieten en spannende bos-uitdagingen aangaan of zich uitleven op een touwen- en evenwichtsparcour. Creatievelingen kunnen ook deelnemen aan verschillende knutselactiviteiten: instrumenten maken met materiaal uit het bos, zelf natuurlijke verf maken, eigen pijl en boog knutselen (én deze dan ook direct leren gebruiken), nestkastjes bouwen en nog veel meer. Wie wat moe is tussendoor kan gaan luisteren naar een mooi verhaaltje van de verhalenverteller of enkele muziekvoorstellingen meepikken. Als kers op de taart zal er ook een spetterende vuurshow zijn.

Spelen in de natuur gezond!
Het spreekt voor zich dat buitenspelen gezond is voor kinderen. Onderzoek wijst uit dat buitenervaringen en regelmatig contact met de natuur het inlevingsvermogen van kinderen en de zorg voor het milieu verhoogt. Kinderen die regelmatig in het bos spelen behouden namelijk ook als volwassene een positieve houding ten opzichte van de natuur. Daarnaast stimuleert een natuurlijke omgeving de sociale interacties tussen kinderen en kunnen ze beter samenwerken.

"Het is belangrijk dat de kinderen meer tijd maken om buiten te spelen. Het is niet alleen gezond maar het stimuleert ook de spelverbeelding van de kinderen", zegt schepen van jeugd, Dirk Vansina. "Activiteiten zoals deze sporen de kinderen aan af te spreken met vriendjes om dan samen te ravotten in de natuur. Zo leren ze ook nieuwe spelletjes of activiteiten kennen die ze later in een andere omgeving opnieuw kunnen uitvoeren."

Week van het bos
Los in 't bos is een mooie afsluiter van "De Week van het Bos" die elk jaar plaatsvindt in de tweede week van oktober en wordt georganiseerd door het Agentschap van Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.

Praktisch
Los in 't Bos vindt plaats op zondag 17 oktober van  13 tot  17 uur in Heverleebos, speelzone de Jacht (Kerpelstraat, 3001 Heverlee). Alle kinderen tussen 3 en 12 jaar zijn welkom. Het evenement is volledig gratis.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Nelke Roose communicatie jeugddienst
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Nelke Roose communicatie jeugddienst
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven