Laatste vrije plekjes voor tweede Leuvense Tofsportdag voor vrouwen

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag organiseert de stad Leuven op zondag 10 maart opnieuw een Tofsportdag die zich volledig op vrouwen richt. Ook de tweede editie lijkt een succes te worden, want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor late beslissers.

Op zondag 10 maart staat het Sportcomplex van Kessel-Lo opnieuw in het teken van héél veel sportplezier. Voor vrouwen, wel te verstaan. Inspelend op Internationale Vrouwendag organiseert de stad een tweede exclusieve Tofsportdag, waar vrouwen vanaf 14 jaar kunnen komen proeven van een twintigtal sporten. “De eerste Tofsportdag voor vrouwen, vorig jaar, was een daverend succes en ook dit jaar is de interesse groot. Er zijn al een driehonderdtal vrouwen ingeschreven voor één of meerdere sessies, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. We willen vrouwen zowel met gekende als meer uitdagende sporten laten kennismaken en dat in een laagdrempelig kader. Bovendien bieden we ondersteuning door kinderopvang te voorzien én wateractiviteiten voor de kinderen, wanneer de mama’s zich uitleven tijdens een sportinitiatie”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Het zijn lokale sportverenigingen die op de Tofsportdag gratis proeflessen aanbieden om vrouwen uit regio Leuven in sporten als schermen, yoga, kickboksen of skaten in te wijden. Daarnaast is er ook een infomarkt waar deelnemers praktische info en suggesties kunnen krijgen over het Leuvense sportaanbod. Schepen Geleyns: “De Leuvense sportclubs staan voor hen klaar. Met dit initiatief van Buurtsport Leuven hopen we de deelneemsters zin te geven om te blijven sporten en een sportief duwtje te geven richting een van de betrokken clubs.”

“We vieren dit jaar Internationale Vrouwendag in Leuven met het inhoudelijke programma ‘Kan haar micro luider?’. De Tofsportdag voor vrouwen vormt daar een mooie aanvulling op. We praten immers niet enkel over vrouwenrechten, we werken er binnen de stad ook actief aan”, licht schepen van gelijke kansen Lies Corneillie toe. “We werken bijvoorbeeld volop aan toegankelijke vrijetijds- en sportactiviteiten voor iedereen. Hoewel het sportaanbod voor iedereen toegankelijk is, duiken er in de praktijk toch drempels op. Die drempels, die vaak met afkomst of gender te maken hebben, willen we met initiatieven als deze verder wegwerken.”Wie graag deelneemt, vindt een overzicht van de activiteiten op https://leuven.be/tofsportdag-voor-vrouwen. Daar kun je je ook inschrijven. Transvrouwen vallen uiteraard onder ons begrip van vrouwen en zijn welkom.

Website preview
Tofsportdag voor vrouwen
Wil je graag nieuwe sporten ontdekken? Maak kennis met onder meer karate, yoga, basketbal, parkour, kickboksen ...
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]