Landbouwers bezetten het Ladeuzeplein op 15 juni

Morgen, zaterdag 15 juni, vindt op en rond het Ladeuzeplein in Leuven de 3e editie van Leuven Boert plaats. Leuven Boert is een toon- en verkoopmarkt voor alles wat met stadslandbouw en lokale productie te maken heeft. Je vindt er erg veel lokale producenten. Daarnaast zijn er ook heel wat interessante en fijne activiteiten rond stadslandbouw. In de toontuin kom je van alles te weten over kringlooptuinieren en krijg je tips om van jouw tuin een productief paradijs te maken. Op de boerenmarkt kan je lekkere streekproducten kopen en je kan je vergapen aan tractoren en andere landbouwmachines. Kinderen kunnen naar verhalen luisteren en zich uitleven op een grote stroberg, de kinderboerderij of het blotevoetenpad-in-de-stad.

Schepen van landbouw en consumptie David Dessers kijkt er alvast naar uit: “De Leuvenaar kan proeven van stadslandbouw op Leuven Boert, maar ook op de Biomarkt in de Diestsestraat. De korte-keten-landbouw uit de regio krijgt op het Ladeuzeplein een platform. Het is één van de initiatieven die we nemen om stadslandbouw te promoten, als één van de puzzelstukken om te komen tot een klimaatneutrale stad.”

Volgens schepen van handel Els Van Hoof past dit initiatief perfect binnen de tijdsgeest: “Niet alleen past dit initiatief binnen de Leuvense ambitie om Leuven tegen 2050 klimaatneutraal te maken maar het past ook bij onze doelstelling om de lokale economie te ondersteunen. Mensen die in of rond Leuven wonen en produceren, vinden zo dicht bij huis een afzetmarkt, en onze inwoners komen weer in contact met de mensen achter hun voeding.”

Praktisch
Iedereen is welkom tussen 12 en 17 uur bij de 33 standhouders op het Ladeuzeplein. De inkom is gratis. Proeven is toegestaan.

Contacteer ons
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Seyfettin Deniz economie en handel
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Seyfettin Deniz economie en handel
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven