Lasershow in stadspark vervangt vroegere kermisvuurwerk

Vrijdagavond 2 september gaat de Leuvense septemberkermis van start. Tot en met woensdag 21 september is Leuven opnieuw de kermishoofdstad van ons land. Een feest voor liefhebbers van attracties en heerlijke kermissnacks; met dit jaar voor het eerst een lasershow als diervriendelijk en spectaculair alternatief voor het vuurwerk.

“Gloednieuw is de lasershow in het stadspark op vrijdag 9 september vanaf 22.30 uur”, vertelt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “Deze show vervangt het vroegere kermisvuurwerk. Het is een knalvrij en dus diervriendelijk alternatief dat net zo spectaculair zal zijn als het vuurwerk.”

Ook nieuw is dat de stad op woensdagen, vrijdagen en tijdens de weekends in samenwerking met de CM een stand zal plaatsen om mensen alert te maken voor gehoorschade. “Net zoals tijdens Het Groot Verlof bieden we bezoekers van de kermis hulpmiddelen aan om gehoorschade te vermijden. We delen gratis oordoppen uit van de CM en mensen kunnen er tegen een waarborg oorkappen lenen.”

Het officiële startschot van de kermis wordt gegeven op vrijdag 2 september om 18.30 uur met de ontvangst van de kinderen op het stadhuis. Na een korte speech van schepen van evenementen Denise Vandevoort trekt om 19 uur een stoet met fanfare naar het Herbert Hooverplein. Daar wordt het lint doorgeknipt waarna de kermis echt kan losbarsten.

“Er zijn dit jaar maar liefst 63 attracties, waarvan 13 eetkramen. Blikvangers zijn de FreeStyle en de Jumper. En net als de andere jaren is er een verminderingsdag op de laatste dag van de kermis, woensdag 21 september. Zo krijgt iedereen de kans om van de kermis te genieten”, besluit schepen Vandevoort. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]