'Leesclubbing' voor DIY-leesclubs

De Bib Leuven zorgt vanaf donderdag 27 oktober voor nieuwe leesinspiratie voor DIY-leesclubs. De bibliotheek lanceert de service ‘Leesclubbing’. Die houdt in dat bibleden een compleet leesclubpakket met vijf exemplaren van eenzelfde spraakmakend boek kunnen lenen in de Bib Leuven Tweebronnen. Naast de boeken bevat het pakket ook nog een ‘how to’, een verzegelde omslag met discussievragen en een leuke verrassing.

“Niets fijners tijdens de winteravonden dan samen een boek lezen en erover discussiëren”, vertelt Denise Vandevoort, schepen van cultuur. “Heel leuk dus dat je vanaf nu in onze hoofdbib voor slechts 10 euro een kant-en-klaar boekenclubpakket kan lenen voor acht weken. Zo kan je met je DIY-leesclub direct aan de slag. Buiten de vijf exemplaren van het boek en de discussievragen om het gesprek op gang te trekken, vind je in de hippe tas ook nog een hapje en een drankje. Zo wordt het extra-gezellig. Ideaal om de banden met je vrienden aan te halen. Of om nieuwe vrienden te maken?”

Gesprekstofrijke boeken
De bibliotheek selecteerde vijf specifieke thema’s voor de Leesclubbing-service. Ze koos binnen dit thema telkens een boek dat ze in vijf exemplaren ter beschikking stelt van de lezer die een boekenclub wil samenroepen. De verschillende thema’s zijn:

  • Matters That Matter (geruchtmakende actualiteit, hete hangijzers);
  • The Chosen Few (short-listers, prijswinnaars, klassiekers in de knop);
  • Book Binge (letters vreten als was het Netflix);
  • The Greatest Books You’ve Never Read (ein-de-lijk lezen wat je allang had moeten lezen);
  • Things Could Be Worse (nare avonturen, sinistere verhalen om je eigen zorgen te vergeten).

Hoe werkt het?
Je stelt zelf een leesgroep samen met vrienden of kennissen: de DIY-leesclub. De leesclub kiest thuis of in de fictie-afdeling van de Bib Leuven Tweebronnen een thema of een titel uit het Leesclubbingaanbod. Je vraagt de Leesclubbingtas met boeken aan de balie, registreert de ontlening op je bibkaart en krijgt het pakket mee naar huis. De leesclub komt samen en leest waar en wanneer ze ook maar wil het boek. Achteraf breng je de totebag met de boeken terug naar de hoofdbib.

Een tip voor wie wil starten met Leesclubbing en nog deelnemers zoekt: doe een oproep in ​ de Leuven Leest Facebookgroep om een groepje te vormen.

Alle info over Leesclubbing vind je op leuven.bibliotheek.be/leesclubbing.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]