Leuven Beachvolley viert feest

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vormt het Mgr. Ladeuzeplein het decor voor de 15e editie van Leuven Beachvolley. Voor deze feesteditie heeft de organisatie heel wat in petto, waaronder een gloednieuw spikeballtornooi en een groots familieweekend.

“Leuven Beachvolley geeft traditioneel de aftrap van een zomer vol sportevenementen. Leuven Beachvolley laat topsport hand in hand gaan met recreatie voor gans het gezin. Met het zand en de wapperende volleybalnetten waan je je op het strand in het hartje van de stad Leuven. Een instant vakantiegevoel waar de Leuvenaars een ganse week van kunnen genieten dankzij de puike organisatie van de Lizards samen met stadsorganisatie Tofsport Leuven. Ik wens hen een succesvolle 15e editie toe,” reageert schepen van sport Els Van Hoof.

Feesteditie
4 velden, 750 ton zand, 700 spelers, duizenden supporters en bakken sfeer op een unieke locatie: dat is Leuven Beachvolley. Dinsdagavond wordt de feesteditie op gang getrapt met een nieuwigheid: het spikeballtornooi. Woensdag staan de eerste beachvolleywedstrijden op het programma tijdens het jeugdtornooi. ’s Avonds komen de bedrijven voor het eerst in actie tijdens het eerste deel van het bedrijventornooi.

Familieweekend
Ook de randanimatie is de moeite. Vrijdag kan je van vanaf 18 uur met vrienden of familie deelnemen aan het kubbtornooi. Speciaal voor het vijftienjarig bestaan wordt de traditionele familiedag bovendien omgetoverd in een heus familieweekend met tal van activiteiten voor kinderen zoals straattheater, een kinderdisco, ballonkunstenaars, springkastelen en nog veel meer. Tijdens het hele event staan er ook verschillende foodtrucks en kan je steeds genieten van een verfrissend drankje aan de bar.

Belgian Beach Tour
Zaterdag en zondag kunnen de aanwezigen bovendien genieten van beachvolley van de bovenste plank. De topduo’s van België nemen het tegen elkaar op tijdens de Leuvense manche van de Belgian Beach Tour. Zaterdag worden de kwalificaties afgewerkt, zondag de finalewedstrijden. Toeschouwers hoeven geen inkom te betalen.

Wij nodigen je van harte uit om zeker eens een kijkje te komen nemen. De vrouwenfinale start zondag om 17 uur, de mannenfinale om 18 uur.

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Ronny Huyvaert Sportpromotor, stad Leuven
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Ronny Huyvaert Sportpromotor, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven