Leuven bezorgt ook alle kinderen tussen 6 en 12 jaar een gratis herbruikbaar mondmasker

Na de verdeling van 90.000 stoffen mondmaskers voor Leuvenaars boven 12 jaar, verdeelt stad Leuven zoals beloofd ook herbruikbare mondmaskers aan alle kinderen van lagereschoolleeftijd. De omslagen met mondmaskers werden gisteren aan de post bezorgd en worden nu volop verdeeld, voor alle Leuvense kinderen geboren tussen 2008 en 2013. Omwille van het verlengde weekend kan het zijn dat de post de laatste maskers pas maandag bedeelt.

Elke jonge Leuvenaar tussen 6 en 12 jaar krijgt een mondmasker, een gemakkelijk kindermodel. “Kinderen zien nu veel mensen met een mondmasker rondlopen. Dat is ingrijpend en kan soms beangstigend zijn. Daarom bezorgen we hen ook een mondmasker, met een vrolijk Leuvens ontwerp. Dan voelt het al wat minder vreemd voor hen. Daarnaast zijn er kinderen die er graag eentje willen opzetten. Met dit mondmasker kunnen ze samen met hun ouders kiezen of ze er eentje dragen,” zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Voor het kindermodel koos de stad voor het model van Think Pink. Een deel van de opbrengst gaat naar deze organisatie, die borstkanker bestrijdt. Het masker bestaat uit twee lagen katoen, en er is de mogelijkheid om een filter toe te voegen. Het heeft rekkers om achter de oren te bevestigen.

De federale overheid raadt aan om een mondmasker op te zetten op plaatsen waar afstand houden moeilijk is. Op school en op het openbaar vervoer is het verplicht vanaf 12 jaar. Jongere kinderen zijn dus nooit verplicht een mondmasker te dragen. Afstand houden en regelmatig je handen wassen blijft voor iedereen heel belangrijk.

“Door de versoepeling van de maatregelen ontstaan er steeds meer grijze zones. Daarom is het belangrijk dat we zorgzaam omgaan met elkaar en kunnen rekenen op ieders gezond verstand. Als we samen volhouden, komen we eruit, en kunnen we binnenkort weer bij elkaar zijn,” besluit burgemeester Ridouani.

De laatste lading mondmaskers voor Leuvenaars ouder dan 12 jaar zijn begin deze week bezorgd aan de post, die de laatste enveloppen nu verdeelt. Mocht je geen mondmasker van de stad ontvangen hebben, stuur je best een mailtje naar corona@leuven.be

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur, stad Leuven
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven