Delen:

Leuven blijft horeca steunen met voordelige groepsaankoop CO2-meters

Op 9 juni worden opnieuw versoepelingen van de coronamaatregelen verwacht. De Leuvense horecasector maakt zich alvast klaar voor een volledige heropening, nadat vorige maand al de terrassen mochten opengaan. Om de horeca-uitbaters te steunen, organiseren stad Leuven en Horeca Leuven nu een groepsaankoop voor CO2-meters.

“Alles wijst erop dat de regering CO2-meters zal opleggen als voorwaarde voor een heropening, met het oog op de luchtkwaliteit in de binnenruimten. Dat was bijvoorbeeld ook het geval bij de heropening van de kapperszaken”, voorspelt schepen van handel Johan Geleyns. “Maar ook los van zo’n verplichting willen we een heropening zo snel en zo veilig mogelijk ondersteunen, samen met de sector. Daarom organiseren we vanuit stad Leuven en Horeca Leuven een groepsaankoop, zodat horecaondernemers niet elk apart op zoek moeten gaan naar de toch wel dure toestellen. Via een werkingstoelage geven we financiële steun. Daardoor wordt de prijs nog meer gedrukt. Samen met de bijdrage van Horeca Leuven zal de meter voor sommige uitbaters daardoor zelfs gratis zijn.

Betaalbare meter die voldoet aan de vereisten
De CO2-meters voldoen aan de kwaliteits- en vormeisen die zijn bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De groepsaankoop wordt bovendien geplaatst bij een lokale Leuvense handelaar. Wie wil deelnemen moet enkel beschikken over een geldige uitbatingsvergunning voor een Leuvense horecazaak. Inschrijven kan tot en met 2 juni 2021 (17 uur). Uitbaters krijgen alle informatie via een nieuwsbrief en mailing. “Ook andere Leuvense zaken die vanaf 9 juni de luchtkwaliteit moeten monitoren, zoals bijvoorbeeld fitnesszaken, kunnen intekenen op deze groepsaankoop”, zegt Johan Geleyns.

“Voor dit soort CO2-meter is het een grote besparing. Zo kunnen ondernemers deze kost alvast drukken en zich focussen op andere investeringen die dit jaar broodnodig zijn geweest, zoals opbouw of onderhoud van hun terrassen en aangepast beschermingsmateriaal”, aldus Johan Geleyns.

Organisatie door Horeca Leuven
Horeca Leuven organiseert de praktische kant van de groepsaankoop. Voorzitter Kevin Vanderauwera is tevreden dat de organisatie vlot gebeurt: “Vanuit Horeca Leuven nemen we de logistieke kant voor onze rekening. Wij plaatsen de bestelling en zorgen voor de verdeling van de CO2-meters. Stad Leuven zorgt op zijn beurt voor extra financiële steun en bekendmaking van het initiatief. Niet iedereen is immers lid van Horeca Leuven, maar we willen wel iedereen bereiken met deze oproep.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]