Leuven coacht nieuwe generatie eventorganisatoren

MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven, organiseert dit voorjaar een reeks gratis masterclasses en talks voor jongeren die ervan dromen hun eigen event te organiseren of project op poten te zetten. Experts geven er uitleg over statuten, vergunningen en veiligheid en hoe je een event best in de markt zet. Tijdens de talks vertellen verschillende inspirerende spraakwatervallen hoe zij het zelf aanpakten.

“We zitten vol ongeduld te wachten op nieuwe jongereninitiatieven om beleving in de stad te creëren”, laat schepen van jeugd Dirk Vansina weten. “De eventsector heeft de afgelopen jaren op een lager pitje gedraaid door corona. Daarom wil MIJNLEUVEN, de plek voor jongeren met plannen binnen de stad, jonge organisatoren opnieuw aanmoedigen aan de hand van masterclasses en talks. De boodschap is duidelijk: Het kan terug, het mag terug én het is een leerrijke ervaring.”

Tijdens de masterclasses helpen experts uit het vak jongeren op weg met concrete informatie: hoe richt ik een vzw op? Hoe communiceer ik mijn event? Hoe krijg ik de juiste vergunningen? Bij een talk worden dan weer inspirerende verhalen en ideeën uitgewisseld door de jongeren die hen voorgingen. “We hebben mooie voorbeelden in Leuven, zoals de jongeren achter Nacht, Affair en Habitat Festival”, gaat schepen Vansina verder. “We hopen om in de nabije toekomst nieuwe collectieven ook kansen te geven om in onze stad hun eigen ding te doen.” Dit jaar zoomt MIJNLEUVEN ook extra in op het creëren van een veilige omgeving op je event. De laatste talk van de reeks gaat namelijk volledig over safer spaces in het nachtleven.

De boodschap mag dus duidelijk zijn, jongeren die zelf een event of project willen organiseren kunnen bij de stad Leuven terecht voor ondersteuning op maat.

Praktisch

  • Talk ‘hoe word je een succesvol collectief?’ - 2 maart om 19.30 uur
  • Masterclass ‘vzw ofni?’ - 16 maart om 19.30 uur
  • Masterclass ‘vergunningen en veiligheid’ - 30 maart om 19.30 uur
  • Masterclass ‘eventcommunicatie’ - 20 april om 19.30 uur
  • Talk ‘safer spaces in het nachtleven’ - 4 mei om 19.30 uur

De masterclasses en talks vinden plaats in het stadhuis van MIJNLEUVEN (Naamsestraat 3b) en zijn volledig gratis. Inschrijven hoeft niet. Het volledige programma, sprekers en extra informatie vind je op www.mijnleuven.be/stadhuisaanbod. ​

Stad Leuven stoomt jongeren klaar die zelf concerten en evenementen op poten willen zetten in Leuven
Stad Leuven stoomt jongeren klaar die zelf concerten en evenementen op poten willen zetten in Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]