Delen:

Leuven daagt ook in april zijn inwoners sportief uit

Ook nu de lente in het land is blijft de stad inzetten op digitale sportieve uitdagingen om de Leuvenaars bij het Europees sportjaar te betrekken. In april kunnen Leuvenaars zich op maar liefst drie verschillende manieren sportief meten met de andere stadsgenoten. Stad Leuven vraagt iedereen om dat via de populaire sportapp Strava te registreren om zo de grootste sportgemeenschap van het land te vormen.

“We beginnen de maand meteen met een heel ludieke en laagdrempelige uitdaging”, begint schepen van sport Johan Geleyns. “We dagen iedereen uit om tussen 5 en 11 april een tekening te lopen of te fietsen in het paasthema. Als je jouw sportieve inspanning met Strava registreert kan je immers zo figuren tekenen. Sommige mensen maken hier ware kunstwerkjes van. We kijken al uit naar de leuke inzendingen, zoals bijvoorbeeld een mooi paasei of, voor de meer geoefende sportieve kunstenaars, een paashaas.”

“Onmiddellijk nadien zetten we in op de fietsers onder ons. Tussen 12 en 18 april gaan we op zoek naar de Leuvense sporters die de meeste hoogtemeters kunnen afleggen met de fiets. Dat Leuvenaars goede klimmers zijn, hebben we gezien nadat twee leden van TeamLeuvenLoopt eerder dit jaar het wereldrecord Everesting braken. Ik vraag me al af of de Leuvense fietsers hierdoor geïnspireerd geraakt zijn en ook voor een wereldrecord willen gaan”, aldus schepen Geleyns.

“Tenslotte gaan we tussen 19 en 25 april ook nog een stukje verder in het uitdagen van onze loopgemeenschap. Na het 5 kilometer ononderbroken lopen van maart dagen we de mensen uit om dat nu 7,5 kilometer aan een stuk te doen.”

Net zoals elke maand worden ook nu weer leuke beloningen verloot onder hen die de uitdagingen tot een goed einde brengen. Dat zijn: dopperflessen gevuld met paaseitjes, drinkbussen van het WK Wielrennen en gratis deelnames aan de Eindejaarscorrida 2021.

“Graag geef ik ook nog het resultaat van de voorbije maand mee”, zegt Johan Geleyns. “Zo liepen er maar liefst 864 leden van TeamLeuvenLoopt 5 kilometer aan één stuk. De uitdaging om 50 kilometer te fietsen in één week tijd werd door 210 leden van TeamLeuvenFietst tot een goed einde gebracht. Leuven lijkt dus klaar voor het WK Wielrennen in september”, besluit schepen Johan Geleyns met een knipoog.

Wie nog geen lid is van TeamLeuvenLoopt en/of TeamLeuvenFietst kan zich op ieder moment gratis registreren via Strava en lid worden van de club(s).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]