Leuven draagt pleegzorg een warm hart toe

Van 10 tot en met 19 november is het opnieuw Week van de Pleegzorg. Als trotse pleegzorgstad roept Leuven haar inwoners op om deel te nemen aan de raampostercampagne van Pleegzorg Vlaanderen. Met deze campagne wil de organisatie de aandacht vestigen op de bijna 10.000 kinderen en jongeren die in Vlaamse pleeggezinnen verblijven. Tegelijkertijd zoekt Pleegzorg Vlaanderen nieuwe gezinnen die openstaan voor dit betekenisvolle engagement.

Jan Brocatus, vertegenwoordiger van Pleegzorg Vlaanderen, benadrukt het belang van diversiteit binnen pleeggezinnen: "In samenwerking met illustratrice Eva Mouton hebben we een unieke affiche ontwikkeld die de diversiteit aan pleeggezinnen weerspiegelt. Of je nu alleenstaand bent, deel uitmaakt van een gezin, een LGBTQI+ koppel bent, een handicap hebt, van diverse origine bent, of van welke leeftijd dan ook - bij pleegzorg is iedereen welkom."

Aan de grote wachtlijsten is te zien dat er een hoogdringende noodzaak is aan nieuwe pleeggezinnen in regio Leuven. Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn van Stad Leuven, onderlijnt het belang van deze campagne door te wijzen op het aantal kinderen op de wachtlijst in Leuven: "In het Leuvense staan ongeveer 60 kinderen op de wachtlijst. Zij wachten op een warme en veilige plek."

Leuven spoort haar inwoners aan om actief deel te nemen aan de Week van de Pleegzorg door de affiche aan hun raam te hangen. "We begrijpen heel goed dat pleeggezin worden niet voor iedereen weggelegd is. Maar hulp bieden kan ook eenvoudig zijn – door bijvoorbeeld een poster op te hangen. Zo zetten we ons allemaal samen in voor een liefdevolle en ondersteunende omgeving voor kinderen en jongeren die dit het meest nodig hebben", aldus Verlinden.

Wie interesse heeft om pleeggezin te worden, kan op de website van Pleegzorg Vlaanderen een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]