Leuven gaststad voor het EK indoorhockey voor mannen

Vandaag gaven de stad Leuven, de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Koninklijke Hockey Club Leuven samen het startschot voor de organisatie van het 21e EK indoorhockey voor mannen. ​ Na het WK Breaking in september maakt Leuven zich alweer op voor het volgende grote sportevent met internationale uitstraling. Van 1 tot en met 4 februari 2024 is Leuven namelijk gaststad voor het EuroHockey Indoor Men’s Championship. Tien Europese landen zullen het in 29 wedstrijden in Sportoase Leuven tegen elkaar opnemen, met als inzet de Europese titel.

Mohamed Ridouani, burgemeester stad Leuven verheugt zich over de komst van dit EK indoorhockey naar Leuven: “Na het WK Breaking verwelkomen we opnieuw een internationaal topsportevenement. Hiermee bevestigen we onze status van Leuven als Europese sportstad. Samen met de organiserende partners, de Leuvenaars, de atleten, hun vrienden en familie maken we er weer een schitterend sportief samenzijn van.”

Johan Geleyns, schepen van sport, voegt hieraan toe: “Hockey is ongelofelijk populair in Leuven, getuige de ruim 1.000 leden bij de Koninklijke Hockey Club Leuven. Met dit evenement zetten we ook de indoor variant van deze sport in de kijker waarin de Leuvense hockey club in het verleden reeds mooie resultaten behaalde met hun jeugdploegen. We hopen dat de Leuvense grond ook inspirerend werkt voor de Indoor Red Lions met de steun van het thuispubliek in een kolkende Sportoase.”

"Met zijn snelheid, intensiteit en de opwinding die het creëert, is indoorhockey een belangrijke en geliefde vorm van onze sport geworden. Ik kijk nu al uit naar het EuroHockey Indoor Men’s Championship in Leuven. Het belooft een prachtige gebeurtenis te worden voor alle fans van onze sport en voor alle sportliefhebbers die hockey zouden willen ontdekken!”, besluit Serge Pilet, CEO van de KBHB.

Indoor Red Lions ​
De Indoor Red Lions – de nationale indoorhockey mannen (nr. 4 op de FIH wereldranglijst) – zijn vastberaden om de historische successen van hun outdoor collega’s ook in de zaalversie van de hockeysport verder te zetten. Zij werden ingedeeld in poule B, samen met de Tsjechische Republiek (FIH 5), Polen (FIH 12), Oekraïne (FIH 18) en Portugal (FIH 22). In de andere groep zitten Oostenrijk (FIH 1), Duitsland (FIH 6), Zwitserland (FIH 9), Spanje (FIH 20) en Kroatië (FIH 21). Het volledige wedsstrijdschema vind je hieronder in bijlage.

Praktisch
Tickets kan je aankopen via www.ehic2024.be, de officiële website van het event. Daar vind je ook steeds alle praktische info zoals het wedstrijdschema en informatie over de mogelijke VIP-pakketten en inzet als vrijwilliger.

Dit topevent wordt door de KBHB in Sportoase Philipssite Leuven – de thuishaven van heel wat indoor topsportevenementen – georganiseerd, in samenwerking met stad Leuven, KHC Leuven en Sport Vlaanderen.

Website preview
EK Hockey indoor
Kom supporteren voor de Indoor Red Lions tijdens de EuroHockey Indoor Championship voor mannen in Sportoase.
Stad Leuven

 

EuroHockey Indoor Championship Men 2024 - wedstrijdschema.pdf

PDF - 94 Kb

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]