Leuven grijpt nipt naast World Transplant Games in 2025

Geen Wereld Transplantatie Spelen in 2025 in Leuven. Nadat de stad eerder al het WK wielrennen in 2021 mocht ontvangen en volgend jaar het WK Breaking neerstrijkt op het Ladeuzeplein, grijpt de stad nu naast de organisatie van de Wereld Transplantatie Spelen. Leuven moest de duimen leggen voor het Duitse Dresden.

Stad Leuven, UZ Leuven, Transplantoux – met de ondersteuning van IM Associates -, KU Leuven en het Leuven Convention Bureau sloegen de handen in elkaar om de Wereld Transplantatie Spelen in 2025 naar Leuven te halen. Met UZ Leuven, Transplantoux en KU Leuven zijn in Leuven namelijk drie belangrijke spelers aanwezig op het vlak van transplantaties en de ondersteuning van getransplanteerden. Voeg daar nog aan toe dat Leuven een echte sportstad is en de link met de Wereld Transplantatie Spelen is meteen duidelijk.

Toch heeft het niet mogen zijn. In juni kwam er nog een delegatie van de WTGF, organisator van de Wereld Transplantatie Spelen, op bezoek in Leuven om de stad en haar sportieve accommodaties te ontdekken. Het Duitse Dresden was de enige overblijvende concurrent voor Leuven en kon de WTGF overtuigen van hun kandidatuur.

“We willen de stad Dresden feliciteren met het binnenhalen van de Spelen en wensen hun heel veel succes met de organisatie”, klinkt het bij stad Leuven en partners.

2027
Ondanks het feit dat de World Transplant Games Federation de Spelen van 2025 toewees aan Dresden, was de federatie sterk onder de indruk van de Leuvense kandidatuur. Daarom zou de federatie de Spelen van 2027 in Leuven willen laten plaatsvinden. De stad Leuven en alle betrokken partijen gaan op korte termijn rond de tafel zitten om te bekijken of dit mogelijk is.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]