Leuven Hotel Day: Leuvense hotels zetten deuren open op zondag 2 juni

Elf Leuvense hotels zetten op zondag 2 juni hun deuren open voor nieuwsgierige bezoekers. Leuvenaars kunnen tijdens de Leuven Hotel Day kennis maken met de hotels in eigen stad. Ook geïnteresseerden uit de regio zijn die namiddag welkom.

Leuven Hotel Day is een drempelverlagend initiatief van de Leuvense hotels met de steun van Toerisme Leuven om Leuvenaars kennis te laten maken met het hotelaanbod in de stad.

Bezoekers kunnen die dag een kijkje nemen ‘voor de schermen’ van elf hotels: een verscheidenheid aan hotelkamers ontdekken, kennis maken met gedreven hotelmedewerkers en plekken bezoeken waar ze ook op andere dagen welkom zijn, zoals het restaurant of de hotelbar. Leuvense hotels bieden immers diensten aan waarvan de inwoners van de stad evenzeer kunnen genieten en niet enkel buitenlandse of binnenlandse toeristen: een ontbijt, lunches, wellness, e.d.

"We willen de Leuvenaars nauwer betrekken bij de toeristische beleving van hun stad. Zij zijn immers de beste ambassadeurs van Leuven. De Leuven Hotel Day speelt hier op in door hen kennis te laten maken met een wezenlijk onderdeel van iedere citytrip: het hotelverblijf", aldus schepen van toerisme Denise Vandevoort. "Benieuwd naar welke hotels er zijn in de buurt ? Ben je nog nooit binnen gegaan in dat hotel bij jou om de hoek en wil je weten of ook jij er terecht kunt voor een ontbijt of drankje? Leuven Hotel Day is de ideale gelegenheid", vervolgt ze.   

In ieder hotel start elk half uur tussen 13 en 17 uur, een rondleiding. Op die manier kan men makkelijk meerdere hotels op één namiddag combineren. De rondleidingen zijn gratis, op voorhand inschrijven is niet nodig. Zondag 2 juni is ook koopzondag in Leuven.

Welke hotels nemen deel ?

Wedstrijd
Aan de Leuven Hotel Day zijn ook twee wedstrijden verbonden. Bezoek je minstens vier hotels? Dan maken bezoekers kans om één van de leuke hotelervaringen te winnen, zoals een ontbijt, een lekker diner of zelfs een hotelovernachting.

Alle info en een plannetje van de deelnemende hotels op: www.leuvenhotelday.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be