Leuven in Love

Valentijn zal dit jaar niet onopgemerkt voorbij gaan. In Kessel-Lo hangen nu al verschillende liefdes-affiches in de etalages van de lokale handelaars en klinkt er af en toe een romantisch liedje door de straten. Vanaf volgende week komen er ook inspirerende krijtborden in het centrum van Leuven om interactie tussen de Leuvenaars aan te moedigen.

Sinds november versiert professionele etalagist Jacaranda Sfeercreaties een zestal handelswijken in Leuven en de deelgemeenten. Deze maand is Kessel-Lo aan de beurt. Met Valentijn in gedachte, gebeurt dat onder de naam 'Kessel-Love'. Van 1 tot 14 februari vind je verschillende kleurrijke affiches in de etalages van lokale handelaars. In combinatie met romantische liedjes die in de straten spelen, maken de affiches in de etalages van de Leuvense deelgemeente een liefdevolle omgeving.

Kessel-Love
"Zo toveren we de handelswijk in Kessel-Lo om tot een heuse liefdeswijk", lacht Johan Geleyns, schepen van handel. "Het is een uitgelezen kans voor de lokale handelaars om hun etalages op een creatieve manier op te fleuren en daarmee hun zaak in de kijker te zetten. En dat zorgt ongetwijfeld voor een extra liefdevolle valentijnssfeer in de winkelstraten en op de marktpleinen."

Interactieve krijtborden
Vanaf 14 februari fleurt de stad het centrum van Leuven drie weken lang op met maar liefst tien interactieve krijtborden. Je vindt ze verspreid over de stad. Op de borden staan kleurrijke beelden en opvallende kaders in combinatie met eenvoudige vragen die aanzetten tot interactie. Het is de bedoeling dat ze shoppers, wandelaars en pendelaars verrassen, even doen stilstaan. Ze kunnen dan hun mening of antwoord op de borden schrijven of de boodschappen van anderen lezen. Of ze kunnen tijd maken voor een leuke foto. Elk bord zet een ander actueel thema in de verf, zoals de lente, Valentijn of Carnaval. Genoeg inspiratie dus om met elkaar in dialoog te gaan.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]