Leuven inspireert zijn handelaars en horecaondernemers

Gisteren, 19 oktober, organiseerde stad Leuven een inspiratiedag voor handel en horeca. Tussen 15 en 22 uur verzamelden een honderdtal Leuvense ondernemers in Brasserie De Curve in Kessel-Lo voor een namiddag en avond vol inspirerende lezingen en workshops.  Bij het netwerkmoment achteraf waren alleen maar tevreden gezichten te zien.

“De afgelopen jaren heeft de stad hard gewerkt om onze handelaars te ondersteunen in hun ondernemen”, zegt schepen van handel Johan Geleyns.  “Dat harde werk zorgt ervoor dat we een beter beeld krijgen van de vragen van onze handel en horeca, maar tegelijk ook dat we een grotere korf kunnen aanbieden van eigen initiatieven, premies en een netwerk dat van pas kan komen voor de handelaars zelf. Daarom kozen we er bewust voor om hen terug fysiek te ontmoeten, te luisteren naar hun bekommernissen en hen te betrekken bij onze projecten”, aldus schepen Geleyns.

Workshops, infosessies én speeddaten
Leuvense ondernemers konden gisteren deelnemen aan workshops over sociale media, strategie en data-gedreven ondernemen. Ze kregen ook een voorstelling van stedelijke projecten zoals wij.leveren en Popstart, maakten kennis met organisaties als het International House Leuven en handelaarsvereniging Liefst Leuven en kregen meer uitleg over stedelijke diensten die in contact komen met handelaars. Een van de gezelligste momenten was de speeddate waar ze  niet alleen nieuwe collega’s leerden kennen maar ook in dialoog konden gaan met burgemeester Mohamed Ridouani en schepen Johan Geleyns.

“We zijn blij dat we iedereen terug konden zien. We kozen de uren zo dat de mensen zowel na de sluiting van hun winkel, als voor de avondshift in de horeca konden binnenlopen. Zo was het heel de dag een plezierig komen en gaan en kreeg iedereen de kans om zijn bekommernissen te delen en inspiratie op te doen. De vele positieve feedback zal ons zelf bovendien zeker inspireren om een tweede editie te organiseren. Want we stoppen natuurlijk niet met onze handelaars verder te ondersteunen en nieuwe projecten te lanceren. We gaan voor een Leuven dat bruist van beleving, en dat maken we samen met onze ondernemers”, besluit schepen Geleyns.

Europese steun
Tijdens deze inspiratiedag werden ook workshops gegeven over de projecten rond datagestuurde winkelgebieden en Wij.leveren. Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van VLAIO en het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling. Zij investeren elk ettelijke honderduizenden euro’s in deze projecten om het handel drijven in ons land toekomstbestendig te maken.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Patricia Schoolmeesters afdelingshoofd economie en handel, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Patricia Schoolmeesters afdelingshoofd economie en handel, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven