Leuven is dé stad van de klant 2019

#leuvenleeftmeerdanooit

Leuven is op 5 en 6 oktober trotse gaststad van het ‘Weekend van de Klant’ en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. “Het belooft een feestelijk tweedaags shoppingevent te worden, met tal van speciale acties, acts en attenties”, zegt Tine Vandeweerd, handelscoach van Liefst Leuven. “Een onvergetelijk feest in de winkels en in de straten om de klant extra in de bloemetjes te zetten.”

Sinds 2017 organiseren UNIZO en Comeos samen het ‘Weekend van de Klant’.  Tienduizenden winkeliers in heel België verwennen hun klanten met cadeautjes of leuke acties, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens. Leuven maakt er dit jaar als gaststad een topshoppingweekend van!

“We lanceerden een tienpuntenplan voor onze handel. Een van de elementen uit dat plan is dat Leuven gaststad wordt voor het ‘Weekend van de Klant’ ”, zegt schepen Els Van Hoof. “Hiervoor maakte de stad graag 40 000 euro vrij. Daarnaast voerden we ook een nieuwe leegstandstaks in en ondersteunden we autovrije zaterdagen op de Bondgenotenlaan. Ook op 5 en 6 oktober zal de Bondgenotenlaan tussen het Rector De Somerplein en de Justius Lipsiusstraat autovrij worden gemaakt. De bussen rijden dan volgens de vrijdagregeling.”

Een heel weekend feest
Leuven leeft meer dan ooit en dat wordt extra in de verf gezet tijdens het 'Weekend van de Klant'. Het programma van het feestelijk shoppingweekend loopt over van de leuke animaties en acts. Zo zijn er live uitzendingen van MNM, optredens van bekende muzikanten, flashmobs in de straten, kinderworkshops ...

Shoppers worden uiteraard heel erg in de watten gelegd. Winkels en horecazaken pakken het hele weekend uit met shoppingwedstrijden, visagisten, levende paspoppen, modeshows, hapjes, drankjes … Alle concrete info vind je op http://shoppeninleuven.be./evenementen/herfstshopping.

Redenen genoeg om naar Leuven af te zakken. En wie er zaterdagochtend vroeg genoeg bij is, krijgt bovendien één van de 1.000 goodiebags, gevuld met leuke gadgets, parkingtickets en cadeaubons.

Vlot naar Leuven
Kom je met de auto naar Leuven? Check dan op voorhand www.zonaarleuven.be. Je kan er de prijzen van alle centrum- en randparkings vergelijken en kiest de optie die het best bij je past. 

Fiets je graag naar de stad? Plaats dan je fiets in de overdekte fietsenparkings aan het station of onder het Rector De Somerplein. Op het Ladeuzeplein kan je tijdens het 'Weekend van de Kant' ook gebruik maken van de tijdelijke fietsenstalling.

Liever de bus? Zowel op zaterdag als op zondag kan je met het winkelbiljet van De Lijn voor 2 euro met elke rechtstreekse bus naar Leuven reizen.

‘Leuven gaststad van het Weekend van de Klant’ is een samenwerking van stad Leuven, Liefst Leuven, UNIZO en Comeos

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Tine Vandeweerd Handelscoach Liefst Leuven
Michel Warlop Centrummanager stad Leuven
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Tine Vandeweerd Handelscoach Liefst Leuven
Michel Warlop Centrummanager stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven