Leuven is met Weekend van de Klant gaststad voor hét shoppingfeest van het jaar

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober strijkt het Weekend van de Klant neer in Leuven. Straffe artiesten zoals Mathias Vergels en Stan Van Samang komen live optreden in de winkelstraten, er zijn een modeshow en levende paspoppen, honderden cadeaubonnen te winnen en ook voor kinderen heeft het weekend heel wat in petto.

Het Weekend van de Klant is een jaarlijkse samenwerking van UNIZO, de Waalse tegenhanger UCM en COMEOS om het shoppinggebeuren in een Vlaamse en Waalse stad in de kijker te zetten. Dit jaar heeft Leuven de eer gaststad te zijn voor het Weekend van de Klant. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober hangt er in de Leuvense binnenstad een feestelijke winkelsfeer. ​

“In samenwerking met Liefst Leuven, onze handelaars en partners hebben we een programma uitgewerkt om ‘u’ tegen te zeggen. We willen van dit weekend hét shoppingfeest van het jaar maken”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns.

In de Leuvense winkelstraten zorgen tal van straffe Vlaamse artiesten het hele weekend voor vermaak. Op zaterdag passeren onder meer Gary Hagger, Mathias Vergels en Tom Helsen de revue, op zondag komen onder meer Loredana en Stan Van Samang optreden. Op de Oude Markt maakt Radio 2 twee dagen lang live radio, op het Martelarenplein zijn er met ‘Leive in de Brouwerij’ voorstellingen van The Greatest Showman en optredens van Sammy Moore. Ook op de zondagsmarkt in Heverlee is er muzikale omkadering, naast traktaties en extraatjes van de marktkramers.

Wie graag inspiratie opdoet tijdens het shoppen, mag op zaterdag zeker de modeshows niet missen op de Grote Markt, de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat. Op zondag staan er voor verschillende winkels levende paspoppen met stijlvolle ensembles. In de Mechelsestraat kan je dan weer een duurzame draagtas scoren, die de handelaars van de straat samen uitbrachten. “Ook vallen er heel wat prijzen te winnen. De Leuvense handelaars geven duizend gevulde goodiebags weg met leuke en lekkere producten, die je kan winnen door je op voorhand in te schrijven. Het wordt een leuke Leuvense shoppingbag, gevuld met geweldige producten. Als je bovendien voor minstens 50 euro shopt tijdens het Weekend, kan je in de Kiosk op het Rector De Somerplein een van de honderden Leuvense cadeaubons of cadeautjes winnen”, zegt Tine Vandeweerd, handelscoach van Liefst Leuven. ​ ​

Ook voor kinderen heeft het Weekend heel wat leuks in petto. Op het Martelarenplein is er het hele weekend een interactieve kinderdisco en op zondag viert tekenfiguurtje Heksje Mimi van Uitgeverij Clavis haar verjaardagsfeest, met een magische musical, knutselworkshops, voorleessessies en een meet & greet met Heksje Mimi en haar schrijfster Kathleen Amant.

“Dit weekend zet Leuven haar status van vooraanstaande shoppingstad extra in de kijker. Laat je verrassen en verwennen door alle troeven van onze handel en horeca. We hopen zoveel mogelijk shoppers te mogen verwelkomen. Wie met de auto naar het centrum komt, kan de eerste vier uur gratis parkeren in de Vaartkomparking en een gratis shuttle nemen naar het stadscentrum”, aldus schepen Geleyns.

 

Website preview
Weekend van de Klant
Laat je verwennen en verrassen in je favoriete winkels en horecazaken.
Visit Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]